Anne-Lise Aakervik er styreleder i FriStup, Norsk Journalistlags kompetanseordning for frilansere.
Anne-Lise Aakervik er styreleder i FriStup, Norsk Journalistlags kompetanseordning for frilansere.

Norsk Journalistlag

Seks frilansere får FriStup-stipend

Styreleder Anne-Lise Aakervik oppfordrer flere til å søke.

Publisert

De seks frilanserne som har fått Norsk Journalistlags kompetanseordning for frilansere (FriStup) i mai skal bruke pengene på Start-kurs, språkkurs, fotokurs og utdanning innen klimajournalistikk, melder NJ på sin nettside.

Under pandemien var det færre stipendsøkere, og til tross for en økning i antall søknader i denne runden, oppfordrer Anne-Lise Aakervik, styreleder i FriStup, flere til å søke.

– Med tanke på hvilke muligheter som ligger i FriStup-stipendet, så er det altfor få søkere. FriStup er en gullgruve for oss frilansere. Det krever riktignok at man har en plan for hva man vil bli bedre på, men straks du har det, og er innenfor reglene, så er ikke søknadsprosessen spesielt vanskelig, sier Aakervik.

FriStup har nylig innført en prøveordning med fire søknadsfrister i året. Neste runde er 1. august. I tillegg har regler knyttet til ansiennitet og karantene endret seg.

– Vi har fått mange innspill fra medlemmer om at reglene for stipend har vært strenge. Med endringene vi gjør nå, har vi en ambisjon om å være en mer tilgjengelig og fleksibel kompetanseordning for medlemmene i NJ Frilans, sier Aakervik.

Ved tildeling av stipend fra FriStup, havner man i en karantene før man kan søke på nytt stipend. Samtidig innebærer endringene i ansiennitet at flere frilansere får muligheten til å søke kompetansestipend tidligere i karrieren, da det kun er krav til to års ansiennitet for å søke.

De som har fått tildelt stipend i mai er Ingerid Salvesen, Åse Kari Gravråk, Gisle August Gjevestad Agledahl, Ingebjørg Hestvik, Anne Kristin Rødelv og Kristin Rosmo.

Powered by Labrador CMS