Foto: www.paraflyer.de
Foto: www.paraflyer.de

Ny presserådgiver i New York

UD oppretter fra høsten fast stilling som kommunikasjonsrådgiver ved den norske FN-delegasjonen i New York.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den gamle ordningen med å bruke pressefolk til 4-5 måneders gjesteopptreden som presserådgivere i FN, avvikles til høsten. UD har nettopp lyst ut stilling som kommunikasjonsrådgiver i full stilling, foreløpig et engasjement på tre år med mulighet til forlengelse. I utlysningen blir det lagt særlig vekt på «solid erfaring fra presse- og kommunikasjonsarbeid».

– Det kan se ut til at UD nå endelig tar denne saken på alvor. Mange av oss som har vært der de siste årene har i sluttrapporten til UD anbefalt at UD bør ansette egne, faste pressemedarbeidere. FN er jo det eneste stedet vi virkelig er med, i EU sitter vi jo på gangen, sier Anne Thurmann-Nielsen, utenriksmedarbeider i Dagbladet.

FN viktig

Thurmann-Nielsen var pressemedarbeider i 2006. To år tidligere var Thomas Spence, Aftenposten, i New York. Han er enig med Thurmann-Nielsen.

– FN er så viktig for norsk utenrikspolitikk og vi bruker så mye penger på FN-systemet, at jeg er ubetinget positiv til at de nå styrker kommunikasjonsarbeidet.

Spence mener det er for lite kunnskap og oppmerksomhet om FN i Norge. Dessuten mener han at en fast rådgiver vil ha mye bedre muligheter for kontakt med amerikanske medier enn man har med dagens ordning.

Ønsket det lenge

Underdirektør Ragnhild Imerslund i UD sier at det lenge har vært ønske om å styrke informasjonen fra FN, og at de nå har funnet budsjett til å ansette en kommunikasjonsrådgiver i full stilling.

– Vi tror dette kan synliggjøre norsk utenrikspolitikk på en bedre måte. Det er viktig å informere hjem om hva Norge foretar seg i FN, og vi skal informere mot omverdenen om norsk utenrikspolitikk, sier Imerslund.

Powered by Labrador CMS