Anniken Huitfeldt. Foto: Martin Huseby Jensen
Anniken Huitfeldt. Foto: Martin Huseby Jensen

Huitfeldt øker pressestøtte

Avisene får mer og IJ mindre av kulturminister Anniken Huitfeldt.

Onsdag fortalte Journalisten at verken NJ-leder Elin Floberghagen eller MBL-sjef Randi Øgrey ventet de store endringene i årets statsbudsjett. Selv om det likevel var et lite håp om å få mer penger å rutte med.

Årets budsjett viser at regjeringen har foreslått å øke pressestøtten med 6 millioner kroner til 326,908 millioner kroner.

Her finner du mediedelen av budsjettet.

Prisjustering

Produksjonsstilskuddet, eller den direkte pressestøtten, er foreslått økte med 6,5 millioner kroner til 287,944 millioner.

- Dette var omtrent som forventet, altså uten de store overraskelsene. Jeg skulle gjerne sett en kjappere fremdrift på mediestøttefeltet, sier NJ-leder Floberghagen.

Da statsbudjsettet i fjor viste at pressestøtten ble holdt på stedet hvil i fjor, hadde hun større forventninger til endringer i dette budsjettet. I vår varslet kulturminister Anniken Huitfeldt at det villle komme endringer i pressestøtten statsbudsjettet for 2013.

Kutt i medieforskningspost

For IJ og RAMs del reduseres med én million i perioden til i underkant av 13 millioner kroner. Departementet viser til i budsjettet at de vil gjennom våren 2012 vil få forelagt en rapport om forsknings- og utviklingsarbeid på kulturfeltet, og at det kan være at posten som i dag sorterer innunder pressestøtten bør inngå i en større forskningsstrategi innenfor departementets ansvarsområder.

De samiske dagsavisene Ávvir og Ságat får sammen med Lokalavisa Nord-Salten og Snåsningen økt tilskudd på 360.000 kroner for å lage aivser på samisk. De to sistnevnte får tilskudd på å lage avissider på henholdsvis lulesamisk og sørsamisk. Samlet er støtten foreslått til 23,3 millioner kroner.

Minoritetsavisene

To bosniske og en kinesisk publikasjon fikk 748.000 kroner i støtte for å produsere minoritetsspråklige publikasjoner. I år foreslås støtten økt med 25.000 kroner sammenlignet med fjoråret.

Distribusjonstilskuddet for avisene i Finnmark opprettholdes på samme nivå som i fjor.

Powered by Labrador CMS