Reklameinntektene til mediebyråene går ned. Foto: Jan Haas / NTB scanpix
Reklameinntektene til mediebyråene går ned. Foto: Jan Haas / NTB scanpix

50 prosent mindre reklameinntekter for video på nett

Reklameomsetningen totalt sank med 32 prosent i juni.

Publisert Sist oppdatert

Mediebyråenes reklameomsetning gikk på en kraftig smell i juni. Størst var nedgangen på de to største reklamebærerne TV og internett.

Sammenlignet med juni i fjor sank årets reklameomsetning på internett med 31,3 prosent, mens TV opplevde en nedgang på 34,6 prosent.

Den totale omsetningen for hele reklamemarkedet sank med 32 prosent, viser tall fra Mediebarometeret.

– For TVs del kan nok noe forklares i at VM i fotball i Russland gikk fra 14. juni til 15. juli i fjor med TV 2 og NRK som rettighetshavere. Men hele nedturen for TV kan nok ikke forklares her. At tradisjonell TV har tapt og taper mye seertid er nok en viktigere forklaringsfaktor, sier daglig leder Merete Mandt Larsen i Mediebyråforeningen i en pressemelding.

På internett er det video som opplever størst tilbakegang med over 50 prosent fall sammenlignet med juni i fjor, men også søk har gått kraftig tilbake.

Etter en vekst på 11,2 prosent i mai sørger juni-tallene for at årets første halvår blir beskrevet som «en tøff start på året» av Mediebyråforeningen.

Tilbakegangen er nå mer større enn prognosene tilsa. I fjor var reklameomsetningen 5,18 milliarder kroner, mens det har blitt omsatt reklame for 4,83 milliarder kroner i løpet av de siste seks månedene.

Også reklameomsetningen i tradisjonelle kanaler som dagspresse og ukepresse fortsetter å falle, med nedgang på henholdsvis minus 13,1 prosent og 22,3 prosent hittil i år.

Powered by Labrador CMS