Trond Olav Skrunes går til BT. Foto: Schibsted
Trond Olav Skrunes går til BT. Foto: Schibsted

Trond Olav Skrunes ny nyhetsredaktør i BT

Går fra VG.

Publisert Sist oppdatert

Trond Olav Skrunes blir ny nyhetsredaktør i Bergens Tidende, melder Schibsted i en pressemelding.

Skrunes kommer fra jobb som nyhetsleder i VG, der han har vært siden 2017. Han ble hentet til VG da han var reportasjesjef i BT, og hadde åtte år bak seg i avisa.

– Jeg er utrolig glad for at Trond Olav Skrunes har takket ja til å komme tilbake til BT. Jeg er helt sikker på at han kommer til å løfte oss fremover. Han er en sterk journalistisk leder, med bred erfaring, sier sjefredaktør Frøy Gudbrandsen, som selv nylig ble ansatt i stillingen, i pressemeldingen.

– Å jobbe som nyhetsredaktør i Bergens Tidende er en av de aller mest spennende jobbene jeg kan tenke meg. Jeg er glad i Bergen, og BT, og til tross for at jeg de siste årene har pendlet mellom Bergen og Oslo, mener jeg fortsatt at Bergen er verdens fineste by, sier Skrunes selv i meldingen.

Han sier seg takknemlig for alt han har lært av VG-kollegene.

– De representerer en vinnerkultur som er ekstremt sterkt. Det nyhetstrøkket og den «driven» VG klarer å holde hele tiden - er noe som har imponert meg. Forhåpentligvis vil noe av det jeg tar med meg herfra bidra til at BTs nyhetsdekning blir enda sterkere og bedre, sier Skrunes.