Line Ørnes Søndergaard er nyansatt fotojournalist i Klassekampen.
Line Ørnes Søndergaard er nyansatt fotojournalist i Klassekampen.

Mediefolk:

Line Ørnes Søndergaard blir fast fotojournalist i Klassekampen

Avisa ansetter fotojournalist for første gang på ti år.

Publisert Sist oppdatert

Line Ørnes Søndegaard blir fast ansatt fotojournalist i Klassekampen. Det bekrefter ansvarlig redaktør Mari Skurdal til Journalisten.

Det er ti år siden sist Klassekampen ansatte en fotojournalist.

I takt med oppbemanninger i resten av redaksjonen har avisa opplevd et større behov for frilansere, og har ofte måtte hyre inn ekstra bemanning.

Nå var det høyt på tide med en ansettelse, sier Skurdal.

– Vi har økt bemanningen på foto, men ikke helt i takt med andre oppgaver på huset, så det har jo vært litt prekært. Vi har et ønske om å være riktigere bemanna, og ønsker å bruke mest mulig egne ansatte, sier Skurdal.

– Blant Norges ypperste

– Vi så at det ikke bare var på tide, men også på overtid at vi gjorde noe med den situasjonen, legger Klassekampen-sjefen til.

Søndergaard har jobbet for Klassekampen i flere år, både i vikariater og som frilanser. Hun har jobbet tett på avisas journalister på flere større prosjekter. Den siste i rekken, boken «Bruddet», som hun har laget sammen med journalist Yohan Shanmugaratnam, vant nettopp Bokhandelens sakprosapris for 2022.

– Sånn jeg ser det er hun kanskje blant Norges ypperste dokumentarfotografer, sier en fornøyd Skurdal til Journalisten.

Som å komme hjem

– Jeg er kjempeglad, det er jeg virkelig, det føles litt som å komme hjem, sier Søndergaard selv.

Hun har vært frilanser i ti år og legger ikke skjul på at det å få en fast stilling som fotojournalist, og et sted å høre til, blir fint.

– Jeg føler meg privilegert og kjempeheldig som får lov til dette. Jeg føler meg veldig hjemme i redaksjonen, og jeg gleder meg skikkelig til å være en del av et hus, et miljø, og til å være en del av et fellesskap, sier hun og utdyper:

– Klassekampen er en avis med et standpunkt og verdier, de vet hva de står for og hva de vil. Deres kjernesaker er mine egne hjertesaker, sier hun og legger til:

– Og for å være helt ærlig så gleder jeg meg til å være hverdagsfotograf. Jeg gleder meg til å stå opp om morgenen og ta bilder hver dag igjen.

Powered by Labrador CMS