Line Ørnes Søndergaard er nyansatt fotojournalist i Klassekampen.

Mediefolk:

Line Ørnes Søndergaard blir fast fotojournalist i Klassekampen

Avisa ansetter fotojournalist for første gang på ti år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Line Ørnes Søndegaard blir fast ansatt fotojournalist i Klassekampen. Det bekrefter ansvarlig redaktør Mari Skurdal til Journalisten.

Det er ti år siden sist Klassekampen ansatte en fotojournalist.

I takt med oppbemanninger i resten av redaksjonen har avisa opplevd et større behov for frilansere, og har ofte måtte hyre inn ekstra bemanning.

Nå var det høyt på tide med en ansettelse, sier Skurdal.

– Vi har økt bemanningen på foto, men ikke helt i takt med andre oppgaver på huset, så det har jo vært litt prekært. Vi har et ønske om å være riktigere bemanna, og ønsker å bruke mest mulig egne ansatte, sier Skurdal.

– Blant Norges ypperste

– Vi så at det ikke bare var på tide, men også på overtid at vi gjorde noe med den situasjonen, legger Klassekampen-sjefen til.

Søndergaard har jobbet for Klassekampen i flere år, både i vikariater og som frilanser. Hun har jobbet tett på avisas journalister på flere større prosjekter. Den siste i rekken, boken «Bruddet», som hun har laget sammen med journalist Yohan Shanmugaratnam, vant nettopp Bokhandelens sakprosapris for 2022.

– Sånn jeg ser det er hun kanskje blant Norges ypperste dokumentarfotografer, sier en fornøyd Skurdal til Journalisten.

Som å komme hjem

– Jeg er kjempeglad, det er jeg virkelig, det føles litt som å komme hjem, sier Søndergaard selv.

Hun har vært frilanser i ti år og legger ikke skjul på at det å få en fast stilling som fotojournalist, og et sted å høre til, blir fint.

– Jeg føler meg privilegert og kjempeheldig som får lov til dette. Jeg føler meg veldig hjemme i redaksjonen, og jeg gleder meg skikkelig til å være en del av et hus, et miljø, og til å være en del av et fellesskap, sier hun og utdyper:

– Klassekampen er en avis med et standpunkt og verdier, de vet hva de står for og hva de vil. Deres kjernesaker er mine egne hjertesaker, sier hun og legger til:

– Og for å være helt ærlig så gleder jeg meg til å være hverdagsfotograf. Jeg gleder meg til å stå opp om morgenen og ta bilder hver dag igjen.

Powered by Labrador CMS