Stand News-redaktør Patrick Lam (nummer fire fra venstre) eskorteres av politibetjenter etter at de ransakte kontoret hans.

– En selvsikker regjering som ikke er redd for sannheten, omfavner en fri presse

USA fordømmer oppløsning av nyhetsmedium i Hongkong.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Undertrykkelsen av den frie pressen i Hongkong undergraver storbyens posisjon som finanssenter, sier USAs utenriksminister Antony Blinken.

Prodemokratiske Stand News ble tvunget til å legge ned onsdag, etter at politiet anholdt sju personer med tilknytning til mediehuset. De anklages for å ha publisert «opprørsk innhold».

– Vi oppfordrer Kina og myndighetene i Hongkong til å umiddelbart slutte å slå ned på Hongkongs frie og uavhengige medier, og til å umiddelbart løslate journalistene og medielederne som på urettferdig vis ble pågrepet og siktet, sier Blinken i en uttalelse.

Videre heter det at ytringsfriheten, en uavhengig presse og fri tilgang til informasjon gjorde at Hongkong kunne bli et globalt senter for finans, handel, utdanning og kultur.

– Ved å kneble uavhengige medier undergraver Kina og lokale myndigheter Hongkongs kredibilitet og levedyktighet, sier Blinken, og legger til at en «selvsikker regjering som ikke er redd for sannheten, omfavner en fri presse».

Myndighetene i Hongkong har slått knallhardt ned på demokratibevegelsen i regionen etter at den nasjonale sikkerhetsloven trådte i kraft. Kina innførte loven i fjor, etter at det i 2019 var omfattende demokratidemonstrasjoner i Hongkong i månedsvis.

Powered by Labrador CMS