Frode Forfang er tildelt årets Åpenhetspris. Foto: Kommunikasjonsforeningen
Frode Forfang er tildelt årets Åpenhetspris. Foto: Kommunikasjonsforeningen

UDI-direktør Frode Forfang fikk årets åpenhetspris

Har gjort UDIs kommunikasjonsprinsipper til noe mer enn festtale.

Publisert Sist oppdatert

Juryens viser i sin begrunnelse til at Frode Forfang har lagt vekt på åpenhet og tilgjengelighet og aktivt delt kunnskap med omverdenen på en slik måte at han har bidratt til at diskusjoner og debatter har blitt faktabaserte. Omverdenen har fått innsyn i både usikkerhet, dilemmaer og utfordringer – også når det gjelder UDIs egen håndtering.

Juryen har lagt spesielt vekt på den åpenhet han viste i forbindelse med etatens selvkritiske egenevaluering hvor interne stemmer fikk komme til orde med både egne opplevelser og kritikk mot egen etat. Disse funnene ble også delt med omverdenen og Forfang var åpen om etatens forbedringspunkter.

Juryen mener at slik åpenhet bidrar til en opplyst offentlig samtale og bør være til inspirasjon for andre toppledere i både private og offentlige virksomheter og for utøvere av kommunikasjonsfaget.

Åpenhetsprisen deles ut av Kommunikasjonsforeningen. Jury har bestått av Tore Bollingmo, Ingrid Nergården Jortveit, Gudrun Lægreid, Lasse Sandaker-Nielsen og juryleder Hege Turnes.

Powered by Labrador CMS