Det britiske apostrof-forbundet legges ned, men nettsiden skal bestå.
Det britiske apostrof-forbundet legges ned, men nettsiden skal bestå.

Apostrof-forbund legger ned fordi folk ikke bryr seg

Mener kampen er tapt.

Publisert Sist oppdatert

Kampen er tapt, konstaterer 96 år gamle John Richards, som nå legger ned det britiske apostrof-forbundet.

– Vi, og mange av våre tilhengere verden rundt, har gjort det vi kan, men den uvitenhet og latskap som preger vår moderne tid har vunnet!, skriver han på forbundets nettsted.

Richards, som er tidligere journalist, grunnla det britiske Apostrophe Protection Society i 2001. Hensikten var å bevare den korrekte måten å bruke apostrofer på. Han hadde sett seg lei på «mye misbruk» av tegnsettingen.

Observasjonene hadde han gjort i løpet av et kvart århundre som redigerer. Han måtte ofte rette på journalistenes bruk av apostrof. Etter at han pensjonerte seg, fortsatte han å se de samme grelle feilene i det daglige liv. Han bestemte seg for å gjøre noe. Han vurderte apostrofen som en utrydningstruet art med behov for beskyttelse.

Nå har kampen nådd veis ende. Richards viser til to årsaker:

– Den ene er at jeg som 96 år gammel trapper ned forpliktelsene mine. Den andre er at færre organisasjoner og personer i dag bryr seg om korrekt bruk av apostrofen i det engelske språket, skriver han.

Nettstedet blir derimot ikke lagt ned. Der kan de få som fortsatt bryr seg, lese retningslinjer og se eksempler på hvordan apostrofer skal brukes på engelsk.