Finansministre fra G7-landene møtes denne uka i Chantilly i Frankrike for å forberede toppmøtet i Biarritz. Foto: Reuters / NTB scanpix
Finansministre fra G7-landene møtes denne uka i Chantilly i Frankrike for å forberede toppmøtet i Biarritz. Foto: Reuters / NTB scanpix

G7-land enige om plan for skattlegging av Apple, Google og Facebook

Men mye arbeid gjenstår.

Publisert

G7-landene har blitt enige om hvordan de skal gå videre for å komme til enighet om skattlegging av teknologigiganter som Apple, Google og Facebook.

Frankrike, som er vert for todagersmøtet for G7-landenes finansministre, besluttet i forrige uke å innføre en skatt for internettselskaper. Også Storbritannia har støttet en digitalskatt, og under G7-møtet i Chantilly ble det gjort et forsøk på å komme til enighet landene imellom.

USA har på den sin side hatt motforestillinger mot digitalskatt, og landets finansminister Steven Mnuchin sier mye arbeid gjenstår.

Det var større enighet blant G7-landene om nye digitale valutaer, blant annet Facebooks libra, som selskapet planlegger å lansere i 2020. I en uttalelse advarer G7 mot at en uprøvd valuta kan destabilisere det internasjonale monetære systemet.

Et annet viktig punkt på agendaen under G7s finansministermøte var å finne en erstatter for den avtroppende sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF), Christine Lagarde. Lagarde er nominert til å bli øverste leder for Den europeiske sentralbanken.

Powered by Labrador CMS