Innstiller driften

Et enstemmig styre i Arbeideravisa har vedtatt å innstille driften med umiddelbar virkning. 17. april tar ekstraordinær generalforsamling stilling til hva som skal skje videre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Til tross for styreleder Arne Byrkjeflots uttalelser til Journalisten tidligere i dag om at han var innstilt på fortsatt drift, valgte styret i kveld å sette strek. Arbeideravisa nummer 12, som utkom sist torsdag, blir foreløpig den siste. Arbeidet med nr. 13, som skulle ut torsdag denne uken, er stanset.

- Vi er veldig skuffet, men med 35.000 kroner på konto hadde ikke styret noe valg, sier klubbleder i redaksjonen, Siri Gellein.

Etterlyser fagbevegelsen

Hun sier det er veldig nedslående at eierne og initiativtakerne til avisen, det vil i første rekke si fagbevegelsen i Trondheim, ikke kom på banen.

Allerede i desember var det klart at avisen måtte ha en kapitalutvidelse, men i dag – tre dager før tegningsfristen går ut den 10. april – har man kun fått tilsagn om 50.500 kroner i ny aksjekapital. Og på kontoen står det 35.000 kroner. Ikke mye for en avis med sju ansatte, mener Gellein.

Håper på å unngå konkurs

Hun mener at en innstilling av driften nå vil gjøre det meget vanskelig å starte opp igjen, dersom den ekstraordinære generalforsamlingen skulle finne en utvei til å gjøre det. En umiddelbar driftsstans fører også til store vanskeligheter for både redaksjonen og annonsesalget.

– Hva med deg selv? Du sa opp en fast jobb i Adresseavisen og begynte i Arbeideravisa.

– Som klubbleder vil jeg bare si at jeg håper eierne sørger for at vi som er ansatt får det vi har krav på når det gjelder lønn og opparbeidede feriepenger, og at de ikke slår oss konkurs og sender det hele over til lønnsgarantifondet, sier Gellein.

Det lyktes foreløpig ikke Journalisten å få noen kommentar fra verken styreleder Arne Byrkjeflot eller redaktør Charles Utvik.

Powered by Labrador CMS