Hadia Tajik bekrefter overfor VG at hennes ny kjæreste er tidligere DN-journalist Kristian Skard. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Hadia Tajik bekrefter overfor VG at hennes ny kjæreste er tidligere DN-journalist Kristian Skard. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hadia Tajik og tidligere DN-journalist er blitt kjærester

Kjæreste med DN-journalist som dekket Giske-saken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik (35) er blitt kjæreste med Dagens Næringslivs tidligere politiske journalist Kristian Skard (46).

Det bekreftet paret overfor VG fredag.

Skard forlot tidligere i høst jobben i DN til fordel for PR-byrået Try Råd. Han bekrefter nå at han sa opp jobben på dette tidspunktet fordi rollen som politisk journalist sto i veien for kjærlighetsforholdet.

Skard er kjent for å ha stått bak flere av avsløringene i fjor som førte til at Trond Giske til slutt måtte gå av som nestleder i Arbeiderpartiet.

I et lengre intervju med VG forklarer Tajik at hun og Skard har kjent til hverandre i lang tid, men at de først sist sommer møttes i en sammenheng som ikke var jobbrelatert.

– Årsaken til at vi har dette intervjuet, er at Kristian inntil nylig var politisk reporter og jeg er politiker. Og det er den siden ved denne relasjonen offentligheten kan ha noen spørsmål om, og det er helt greit, sier Tajik.

– Hyggelig

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han ble informert av Tajik i august.

– Når folk slår seg sammen med noen de er glad i, så er det hyggelig, sier han til NTB.

Han ser ingen kobling til Skards kritiske saker om Ap og kjæresteforholdet.

– Slik jeg forstår det, ble de kjærester i sommer. Det er etter at de interne sakene i Arbeiderpartiet var ferdig behandlet, sier Støre.

Rykter

DNs sjefredaktør Amund Djuve avviser at forholdet har påvirket avisens dekning av Giske-saken.

– Kristian ville aldri i livet funnet på å ha private relasjoner som kunne vært problematiske i journalistikken, sier Djuve til Dagbladet.

Han opplyser at Skard alt på forsommeren tok kontakt og opplyste om at det gikk rykter om et forhold, men sa at dette ikke stemte. Det ble ikke satt i verk noen spesielle tiltak i redaksjonen.

Djuve sier han gjerne skulle beholdt Skard i redaksjonen, men slår fast at han i så fall måtte dekket andre områder på grunn av kjæresteforholdet.

Powered by Labrador CMS