Elin Wiborg (t.v.) i markedsavdelingen og Lillian Vatnøy i kanalavdelingen er to av dem som jobber med Alle i arbeid-prosjektet i TV 2. Foto: Goran Jorganovich
Elin Wiborg (t.v.) i markedsavdelingen og Lillian Vatnøy i kanalavdelingen er to av dem som jobber med Alle i arbeid-prosjektet i TV 2. Foto: Goran Jorganovich

TV 2 vil tilby arbeidspraksis

– Vi jobber i en bransje som er veldig homogen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2 vil hjelpe folk som står utenfor arbeidslivet ved å tilby arbeidspraksis i kanalen, skriver de i ei pressemelding.

Kanalen har latt seg inspirere av sin egen TV-serie «Alle i arbeid», der de fulgte tolv unge mennesker med ulike nevrobiologiske diagnoser, som Asperger og Tourettes syndrom, og ikke fikk jobb.

Serien gjorde inntrykk også i TV 2, blant annet på kampanjesjef Lillian Vatnøy, som tok initiativ til praksisordninga.

– Jeg opplevde serien som et viktig bidrag til å belyse hvor viktig det er at vi jobber for et mer mangfoldig arbeidsliv, ikke som «veldedighet» overfor folk som faller utenfor, men fordi mangfold lønner seg, sier hun ifølge pressemeldinga.

Kanalen har etablert et samarbeid med Nav i både Bergen og Oslo. I første omgang er fire praksisplasser ment for personer med tilsvarende diagnoser som i tv-serien, eller ungdommer som ønsker å komme på riktig spor igjen etter en tøff periode.

– På sikt er målet å utvide til flere kandidater i løpet av ett år, og å inspirere samarbeidsbedrifter og andre medievirksomheter til å gjøre det samme. Vi ønsker å dele vår arbeidsmetodikk og prosessen med å få kandidater i jobb, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C. J. Willand.

Kandidatene vil jobbe i ulike prosjektstillinger i TV 2 i perioder fra seks til tolv måneder. Gjennom perioden vil de få opplæring og oppfølging, samt bevis på kompetansen de tilegner seg underveis.

– Vi jobber i en bransje som generelt sett er veldig homogen, og jeg tror vi har veldig godt av et mer balansert arbeidsmiljø, sier Vatnøy.

Powered by Labrador CMS