Illustrasjonsfoto: Birgit Dannenberg
Illustrasjonsfoto: Birgit Dannenberg

Toppsjef forlater Amedia

Konserndirektør Nina Refseth bekrefter at hun forlater Amedia, mindre enn ett år etter at hun kom til konsernet.

Publisert Sist oppdatert

– Det ligger ingen dramatikk i min avgjørelse, og jeg blir i stillingen ut oppsigelsesperioden. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Refseth til Journalisten.

Hun henviser ellers til pressemelding som kommer i løpet av dagen.

Refseth begynte som konserndirektør med regionsansvar for aviser og mediehus i Nord-Norge i mars 2014, og kom da nærmest fra stillingen som direktør for Norsk Filminstitutt. Før det igjen hadde hun lederstillinger i forlagsbransjen.

Også flere andre toppledere i Amedia har forlatt konsernet det siste året. Både ute i mediehusene og i konsernledelsen. Sist ut var eneleder Jan Tore Hamnøy i Haugesunds Avis. Tidligere i år administrerende direktør i Nordlys og regionansvarlig for Troms og Finnmark, Nils Harald Hansen. I avisene i Finnmark har Kari Karstensen og Gard L. Michaelsen forlatt jobbene sine som ansvarlige redaktører i Finnmarken, mens Sverre Joakimsen nylig sa opp sin jobb som ansvarlig redaktør i Finnmark Dagblad og Finnmarksposten.

Drammens Tidendes sjefredaktør Håkon Borud forlot Drammen for å bli nyhetsredaktør i Aftenposten. Tonje Sagstuen i Oppland Arbeiderblad sa opp sin stilling som ansvarlig redaktør til fordel for jobben som kommunikasjonssjef i Norsk Tipping.

Eivind Lid sa opp jobben sin som ansvarlig redaktør i Glåmdalen for å bli IJ-leder, mens Tore Bollingmo er på vei til Sykepleierforbundet etter at Mediehuset DittOslo er avviklet.

I konsernledelsen har digitaldirektørene Gaute Engebakk og Ben Christensen sagt opp og forlatt Akersgata, skriver Kampanje.

Konsernsjef Are Stokstad sier til bransjebladet at det ikke er dramatikk i oppsigelsene.

– Så dramatisk er det ikke. Det er individuelle årsaker bak ledernes beslutninger om å si opp sine jobber i Amedia, sier Stokstad til Kampanje.