Illustrasjonsfoto: Birgit Dannenberg

Toppsjef forlater Amedia

Konserndirektør Nina Refseth bekrefter at hun forlater Amedia, mindre enn ett år etter at hun kom til konsernet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det ligger ingen dramatikk i min avgjørelse, og jeg blir i stillingen ut oppsigelsesperioden. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Refseth til Journalisten.

Hun henviser ellers til pressemelding som kommer i løpet av dagen.

Refseth begynte som konserndirektør med regionsansvar for aviser og mediehus i Nord-Norge i mars 2014, og kom da nærmest fra stillingen som direktør for Norsk Filminstitutt. Før det igjen hadde hun lederstillinger i forlagsbransjen.

Også flere andre toppledere i Amedia har forlatt konsernet det siste året. Både ute i mediehusene og i konsernledelsen. Sist ut var eneleder Jan Tore Hamnøy i Haugesunds Avis. Tidligere i år administrerende direktør i Nordlys og regionansvarlig for Troms og Finnmark, Nils Harald Hansen. I avisene i Finnmark har Kari Karstensen og Gard L. Michaelsen forlatt jobbene sine som ansvarlige redaktører i Finnmarken, mens Sverre Joakimsen nylig sa opp sin jobb som ansvarlig redaktør i Finnmark Dagblad og Finnmarksposten.

Drammens Tidendes sjefredaktør Håkon Borud forlot Drammen for å bli nyhetsredaktør i Aftenposten. Tonje Sagstuen i Oppland Arbeiderblad sa opp sin stilling som ansvarlig redaktør til fordel for jobben som kommunikasjonssjef i Norsk Tipping.

Eivind Lid sa opp jobben sin som ansvarlig redaktør i Glåmdalen for å bli IJ-leder, mens Tore Bollingmo er på vei til Sykepleierforbundet etter at Mediehuset DittOslo er avviklet.

I konsernledelsen har digitaldirektørene Gaute Engebakk og Ben Christensen sagt opp og forlatt Akersgata, skriver Kampanje.

Konsernsjef Are Stokstad sier til bransjebladet at det ikke er dramatikk i oppsigelsene.

– Så dramatisk er det ikke. Det er individuelle årsaker bak ledernes beslutninger om å si opp sine jobber i Amedia, sier Stokstad til Kampanje.

Powered by Labrador CMS