Maren Sæbø mottok pris lørdag kveld. Foto: Inge Ove Tysnes/NJFrilans
Maren Sæbø mottok pris lørdag kveld. Foto: Inge Ove Tysnes/NJFrilans

Maren Sæbø er Årets frilanser

Juryen fremhever frilanserens engasjement og perspektiver.

Publisert Sist oppdatert

Prisen ble delt ut på Norsk Journalistlag Frilans’ årsmøtemiddag lørdag kveld.

- Maren Sæbø går sine egne veier og er høyt og lavt. Samtidig evner årets prisvinneren å hjelpe kolleger, på en uselvisk og engasjert måte. Årets frilanser gjør en omfattende og gratis jobb for å bidra til journalistisk fagdebatt og erfaringsutveksling. Prisvinneren arbeider aktivt for å fremme frilansernes rettigheter og kår. Journalisten har dessuten brutt ny grunn på flere områder, sa juryleder Kjetil Stormark i sin tale da han delte ut prisen.

Ifølge en pressemelding fra NJ Frilans begrunner juryen prisen med at Sæbø har et annet blikk og andre perspektiver enn mange andre. Hun er en hyppig gjest i debattprogrammer og er en synlig stemme i samfunnsdebatten i ulike spørsmål, i alt fra levekår og samfunnsutviklingen i Groruddalen, innvandring og flyktningebølger, bistands- og utviklingsspørsmål, til likestilling og andre temaer som engasjerer.

- For å sitere årets prisvinner; Engasjementet er vel snarere en refleks og ikke en metode, sa jurylederen.

Juryen beskriver Sæbø som en kunnskapsrik og markant stemme i den norske utenriksjournalistikken generelt og fra det afrikanske kontinentet spesielt. Hun er utdannet historiker fra Universitu KwaZulu-Natal i Durban, Sør-Afrika.

Maren Sæbø var redaktør av Verdensmagasinet X i syv år fram til hun ble frilanser tidligere i år. Hun sitter også i styret i Skup og var med å arrangere den globale gravekonferansen Global Investigative Journalism Conference (GIJC) på Lillehammer oktober 2015.

Tidligere i år ble hun også hedret med Internasjonal Reporter-prisen.

Powered by Labrador CMS