Trine Eilertsen. Foto: Tracey Lavalette
Trine Eilertsen. Foto: Tracey Lavalette

Årets kvinnelige medieleder

Bergens Tidendes sjefredaktør Trine Eilertsen vant prisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Årets kvinnelige medieleder ble kåret under et seminar i Medienettverket tirsdag.

– Jeg håper det å vinne gir meg mulighet til å snakke om posisjonen jeg er i. Jeg kommer gjerne til 18 år gamle jenter og snakker om likestilling, jeg tror på forbildefunksjonen, sa Eilertsen.

Hun vant prisen i konkurranse med programdirektør Grete Gynnild-Johnsen i NRK og administrerende direktør Bente Klemetsdal i SBS Radio Norge AS.

Smitteeffekt

Eilertsen er gravid og går ut i svangerskapspermisjon neste år. Hun håper hennes situasjon senker terskelen for at kvinner tar på seg lederoppgaver.

– Sånn skjer i et kvinneliv, og heldigvis for det. (…) Det er en selvfølge for meg å komme tilbake på jobb. Jeg håper på en smitteeffekt.

Hun definerer seg selv som en tydelig, uformell og strukturert leder.

Juryens begrunnelse

I begrunnelsen til juryen heter det blant annet at vinneren er en leder som virkelig har stått i stormen – både organisatorisk og personlig. Som politisk redaktør gjorde hun seg raskt bemerket som en markant og uredd stemme, og juryen mener hun er den eneste i sitt slag utenfor Oslo som har klart å bryte Akersgatas dominans og «fripass» til debattprogrammer på TV og i radio.

Siden hun tiltrådte som sjefredaktør i Bergens Tidende i desember 2008 har hun ledet en kontinuerlig endringsprosess, hvor blant annet en fjerdedel av staben er kuttet. Når det likevel ikke har blitt større uro rundt nedbemanningene, mener juryen dette tilskrives Eilertsens lederevner.

«Hun blir beskrevet som en tydelig og inkluderende leder. Hun stiller krav til organisasjonen og til enkeltmedarbeidere» heter det blant annet i juryens begrunnelse.

Juryen har bestått av Gro Møllerstad (Hodejegerne), Trine Østlyngen (frilanser), Berit Nyman (Fagpressen), Einar Hålien (Schibsted) og juryleder Synnøve Skeie Fosse (BI).

Powered by Labrador CMS