"Årets YouTuber" 2016 ble Baibai & Huginn med Jonas Lihaug Fredriksten (t.v.) og Henrik Hildre.

Baibai & Huginn kåret til "Årets YouTuber"

Spill- og underholdningsduoen hentet hjem hovedprisen i prisutdelingsprogrammet Gullsnutten på NRK 3.

Publisert Sist oppdatert

Priser ble utdelt priser i ni kategorier: ”Årets Sminke og skjønnhet”, ”Årets vlogger”, ”Årets gamer”, ”Årest musikk”, ”Årets snutt”, ”Årets humor”, ”Årets livsstil”, “Årets nykommer” og “Årets YouTuber”. 

Kåringen skjedde for andre år på rad i regi av YouTube-nettverket Nordic Screens. Alle norske kanaler kunne meldes opp. Brukerne hadde avgitt over 100.000 stemmer og dermed bestemt de nominerte. En fagjury har så valgt vinnerne, som ble offentliggjort lørdag kveld.

- Vi feirer fantastiske talenter.  Vi feirer en hel generasjon av innholdsskapere, Vi feirer faktisk også den nye medievirkeligheten som snur opp ned på tv-bransjen, sier daglig leder Nils Ketil Andresen i en pressemelding. 

Vinnerne av den gjeveste prisen ”Årets YouTuber” er Baibai & Huginn.  Kanalen er drevet av barndomsvennene Henrik Hildre og Jonas Lihaug Fredriksen fra Nesodden

Baibai & Huginn hadde sitt gjennombrudd i 2015, og i tillegg til sin hovedkanal har de gjennom egne kanaler og NRK-satsingen FlippKlipp studio bidratt positivt for nye og etablerte YouTube-ere – og ikke minst norske fans. I løpet av 18 måneder har de fått snart 50 000 abonnenter på sin hovedkanal.

Youtuberne Noobwork, Alan Walker, Hanna Martine, Celina Karine og Macerly09 vant også sine kategorier.

Powered by Labrador CMS