SBS Norge, som mistet sendetillatelsen for Radio 1 i Oslo, er blant klagerne. Foto: Birgit Dannenberg
SBS Norge, som mistet sendetillatelsen for Radio 1 i Oslo, er blant klagerne. Foto: Birgit Dannenberg

Avviser alle klager – så langt

Medietilsynet viser ingen nåde mot misfornøyde lokalradioselskaper.

Publisert Sist oppdatert

Tilsynet står bom fast på den omstridte konsesjonstildelingen som ble offentliggjort 16. mars i år. Så langt har tilsynet behandlet – og avvist – ni klager på tildelingen. Se hvilke her.

Radio Tango og Argus Media er de foreløpig siste som har fått avslag på sine klager. Begge selskapene krevde ny behandling av konsesjonskabalen for nærradio. Radio Tango søkte konsesjon for døgnkontinuerlig sending i Oslo og Stor-Oslo, mens Argus Media ønsker å sende 24-timers lokalradio i Tromsø.

Totalt 42 klager

I alt fikk Medietilsynet inn 42 klager fra 19 radioselskaper på konsesjonsvedtakene. Starten for konsesjonsperioden er på denne bakgrunn utsatt til 1. januar 2010.

Tilsynet har gått gjennom de mange klagene fortløpende, og opprettholdt sitt tidligere vedtak. Klagene oversendes til endelig avgjørelse i Kulturdepartementet. Enkelte av radioselskapene klager på avslaget på sine konsesjonssøknader. Andre har klaget på prinsipielt grunnlag, i forhold til Kulturdepartementets framgangsmåte under konsesjonstildelingen.

Ny konsesjonsrunde

Tildelingen medførte at flere av dem mistet en konsesjon de opprinnelig fikk i fjor sommer, før departementet bestemte seg for å gjennomføre en omstridt, ny konsesjonsrunde i desember.

SBS Norge, som mistet sendetillatelsen for Radio 1 i Oslo, er blant klagerne. Medietilsynets avgjørelse er ventet om kort tid. Radio 1 har sendt 25 år i hovedstadsområdet. SBS eier også den nasjonale, kommersielle stasjonen Radio Norge.