Journalistene i Bergens Tidende og Fædrelandsvennen får i snitt en lønnsvekst på mellom 4,3 og 4,4 prosent neste år. Foto: Illustrasjon
Journalistene i Bergens Tidende og Fædrelandsvennen får i snitt en lønnsvekst på mellom 4,3 og 4,4 prosent neste år. Foto: Illustrasjon

BT og Fevennen i mål

Ferdige med lønnsoppgjør som inkluderer vårens sentrale tillegg.

Tidligere denne uken skrev Journalisten om journalistene i Adresseavisen som er ferdig med neste års lønnsoppgjør. Det inkluderer oppgjøret i de sentrale forhandlingene til våren og endte på et tillegg som i snitt utgjør 18.125 kroner per journalist. Det gir en lønnsvekst på 3,4 prosent.

Fire prosent til alle

Nå har også de 137 medlemmene av redaksjonsklubben i Bergens Tidende kommet til enighet med ledelsen. Der endte oppgjøret med en ramme på 23.000 i snitt per medlem. Resultatet inkluderer det sentrale tillegget til våren og gir en lønnsvekst på 4,3 prosent.

Klubbleder Arild Berg Karlsen sier at oppgjøret gis som et prosentvis tillegg på fire prosent til alle.

– Det betyr at tillegget vil slå ulikt ut ved at de eldre får mest, sier Karlsen.

For å kompensere får derfor alle medlemmer med mellom 0 og 14 års ansiennitet en ekstra tusenlapp i lomma.

Nytt mellomvakttillegg

I tillegg kommer en redaktørpott som i snitt utgjør 1.200 kroner per medlem.

Flere mindre justeringer kommer også i tillegg. Klubblederen trekker fram at journalistene har fått gjennomslag for et krav om et mellomvakttillegg for vakter som avsluttes mellom klokka 17 og 18. Dette tillegget er på 150 kroner.

– Det er ikke aktuelt i dag, men det er noe vi ser kan komme med tidligere deadline. Det er noe som ligger inne i langtidsplanene, sier Karlsen.

Tar igjen tidligere tap

Klubblederen sier at lønnsoppgjøret er på nivå med det klubben håpet på.

– Vi har argumentert ut fra at vi venter en lønnsvekst på 3,4 prosent neste år. 2009 og 2010 var relativt dårlige år i Bergens Tidende, og da fikk vi oppgjør under landsgjennomsnittet. Derfor har vi argumentert for at vi har noe å ta igjen, og det har vi fått gehør for.

Han omtaler forhandlingene med ledelsen som lange, men gode og reelle.

– Vi har jobbet oss sakte, men sikkert fram mot resultatet.

Fornøyde i Fevennen

De 81 medlemmene i NJ i Fædrelandsvennen er også i havn med et flatt tillegg på 20.000 kroner per journalist. I tillegg kommer en redaktørpott som i snitt utgjør 1.000 kroner per klubbmedlem.

Klubbleder Marianne Gauslaa sier at det gir en lønnsvekst på 4,43 prosent.

– Både klubb og ledelse er klar over den usikre økonomiske situasjonen som råder. Det var krevende forhandlinger, men vi kom i mål. Vi er godt fornøyd med årets oppgjør, sier Gauslaa.

Media Norge-avisen Aftenposten forhandler først til våren.

Vi kom tidligere i skade for å skrive her i saken at Stavanger Aftenblad tidligere i høst kom i mål med et flatt tillegg på 20.000 kroner. Dette oppgjøret var fra i fjor.

Powered by Labrador CMS