Mediefolk:

Norsk Redaktørforenings generalsekretær Arne Jensen har varslet styret at han ønsker å fratre neste sommer.
Norsk Redaktørforenings generalsekretær Arne Jensen har varslet styret at han ønsker å fratre neste sommer.

Arne Jensen gir seg som generalsekretær i Norsk Redaktørforening

Trapper ned og går over i ny stilling .

Publisert Sist oppdatert

Arne Jensen ønsker å fratre som generalsekretær i Norsk Redaktørforening ved fylte 60 år neste sommer.

I dagens styremøte har styret vedtatt en stillingsendring som medfører at Jensen fortsetter som seniorrådgiver i halv stilling i Norsk Redaktørforening, skriver NR i en pressemelding.

– Vi ønsker å takke Arne for stor innsats som generalsekretær og understreker at stillingsendringen neste sommer skjer på Arnes eget initiativ. Arne har vært en svært dyktig og prinsipiell forsvarer av ytringsfrihet og redaktørens rolle, og vi er glade for at han fortsetter i en viktig rolle i foreningen, slik at våre medlemmer kan dra nytte av hans ekspertise i mange flere år, sier styreleder Eirik Hoff Lysholm i pressemeldingen.

Jensen har vært generalsekretær siden 2013. Fra 2003 til 2013 var han assisterende generalsekretær.

- Arne Jensen har vært en bauta som generalsekretær. Han har hatt en tydelig og prinsippfast stemme på vegne av journalistikken og redaktørstanden. Vi retter en stor takk til Arne for innsatsen så langt, og ser fram til videre samarbeid, sier nestleder Tora Bakke Håndlykken.

Hovedpersonen selv legger til:

– Dette har vært og er drømmejobben for meg, og jeg er veldig glad for at jeg også i årene som kommer skal få jobbe for og med norske redaktører. Jeg har imidlertid et sterkt ønske om å trappe litt ned i denne livsfasen. Både for å få mer tid med familien, særlig med min datter som nå har begynt på skolen, og samtidig bruke erfaringen og ressursene mine på litt andre ting, sier Jensen.

Styret varsler at det nå vil lyse ut stillingen som generalsekretær i løpet av relativt kort tid.

Powered by Labrador CMS