Journalisten har sladdet bildet av kvinnen ytterligere. Faksimile Trønder-Avisa
Journalisten har sladdet bildet av kvinnen ytterligere. Faksimile Trønder-Avisa

Mandag gikk Trønder-Avisa gjennom rutinene.

Identifiserte feil kvinne som drapsmistenkt

Fredag over to sider slår Trønder-Avisa i Steinkjer opp «Her føres den drapssiktede kvinnen bort.» Problemet er bare at det ikke er kvinnen som er siktet i det såkalte «Namsos-drapet», men en annen kvinne som tidlig ble sjekket ut av saken. Det bekrefter politiadvokat Jørgen Aunet.

Lørdag beklager avisen i høyrespalten på avisens forside at de har gjort feil.

– Kildegrunnlaget vårt var ikke godt nok, sier nyhetsredaktør Arnulf Gotvasli.

Han forteller at avisen først fikk reaksjoner fra lensmann Stein Erik Granli samme morgen som artikkelen sto på trykk.

Upresis pressemelding

På bildet hvor kvinnen eskorteres til politibilen er sladden bare nok til å dekke ansiktet. Man kan ane hennes grå hår og gjenkjenne klærne.

– Vil hun ikke være lett identifiserbar for folk i nærmiljøet?

– I dette tilfellet har vi foretatt vurderinger som nå er gjenstand for diskusjoner i redaksjonen. Det hører også med til saken at politiets pressemelding var upresis i forhold til siktedes alder, noe som var medvirkende til at vi tok feil, sier Gotvasli.

Ikke kontakt

En av journalistene som jobbet med saken arbeidet med å komme i kontakt med familien til kvinnen, og fikk til slutt formidlet en beklagelse til dem gjennom kommunen. Familien ønsket da ikke å ha noen kontakt med avisen.

Mandag ble morgenmøtet viet til tabben.

– Vi hadde en lang dialog om dette, hvor journalistene som arbeidet med saken fikk komme med sin versjon. Uansett er kildegrunnlaget viktig, det må stå solid.