Årets bilde-prisen skulle vært utdelt på Litteraturhuset i Oslo fredag 13. mars. Nå er utdelingen utsatt.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Årets bilde-prisen skulle vært utdelt på Litteraturhuset i Oslo fredag 13. mars. Nå er utdelingen utsatt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Utsetter Årets bilde-utdeling på ubestemt tid

Stort frafall før fotojournalistenes festdag.

Publisert Sist oppdatert

Pressefotografenes klubb, som årlig deler ut pris i en rekke kategorier under Årets bilde-utdelingen, utsetter årets arrangement på grunn av koronavirus-situasjonen og etter stort frafall.

Utdelingen skulle gått av stabelen fredag 13. mars på Litteraturhuset i Oslo, men er nå utsatt på ubestemt tid mens arrangørene jobber med å finne nytt tidspunkt, melder klubbens leder Jarle Aasland til Journalisten.

Utsettelsen gjelder også PKs årsmøte, fagdag og Årets bilde-festen.

Arrangørene så at et stort frafall kom til å legge en demper på festdagen for norske pressefotografer.

– Mange nominerte i årets konkurranse har meldt at de ikke kommer, eller vurderer å ikke komme, til prisutdelingen. Det er også medlemmer av PK-styret som er forhindret fra å delta, skriver Aasland.

Han legger til at hensynet til liv og helse var det aller viktigste for avgjørelsen.

– Det er dessverre grunn til å tro at korona-situasjonen kommer til å bli verre før den blir bedre. Vi er en yrkesgruppe med stor samfunnsmessig betydning, som kommer i kontakt med mange mennesker. Vi velger derfor å ta samfunnsansvar ved å utsette prisutdelingen. Det jobbes med å finne et nytt tidspunkt, skriver Aasland.

Også et planlagt fotoseminar i samarbeid med NTB, torsdag 12. mars, blir utsatt.

Powered by Labrador CMS