Årets bilde-prisen skulle vært utdelt på Litteraturhuset i Oslo fredag 13. mars. Nå er utdelingen utsatt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Utsetter Årets bilde-utdeling på ubestemt tid

Stort frafall før fotojournalistenes festdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Pressefotografenes klubb, som årlig deler ut pris i en rekke kategorier under Årets bilde-utdelingen, utsetter årets arrangement på grunn av koronavirus-situasjonen og etter stort frafall.

Utdelingen skulle gått av stabelen fredag 13. mars på Litteraturhuset i Oslo, men er nå utsatt på ubestemt tid mens arrangørene jobber med å finne nytt tidspunkt, melder klubbens leder Jarle Aasland til Journalisten.

Utsettelsen gjelder også PKs årsmøte, fagdag og Årets bilde-festen.

Arrangørene så at et stort frafall kom til å legge en demper på festdagen for norske pressefotografer.

– Mange nominerte i årets konkurranse har meldt at de ikke kommer, eller vurderer å ikke komme, til prisutdelingen. Det er også medlemmer av PK-styret som er forhindret fra å delta, skriver Aasland.

Han legger til at hensynet til liv og helse var det aller viktigste for avgjørelsen.

– Det er dessverre grunn til å tro at korona-situasjonen kommer til å bli verre før den blir bedre. Vi er en yrkesgruppe med stor samfunnsmessig betydning, som kommer i kontakt med mange mennesker. Vi velger derfor å ta samfunnsansvar ved å utsette prisutdelingen. Det jobbes med å finne et nytt tidspunkt, skriver Aasland.

Også et planlagt fotoseminar i samarbeid med NTB, torsdag 12. mars, blir utsatt.

Powered by Labrador CMS