Kulturhistoriker Ingrid Lamark tar over stillingen som arrangementansvarlig i NJ.
Kulturhistoriker Ingrid Lamark tar over stillingen som arrangementansvarlig i NJ.

Ingrid Lamark er ny arrangement-ansvarlig i Norsk Journalistlag

– Her ligger det et veldig stort potensial, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har aldri vært ekte journalist, men jeg har beveget meg på kanten av feltet hele veien. Det føles meningsfullt å nå skulle legge til rette for gode møteplasser for journalister.

Det sier Ingrid Lamark, som er nyansatt som arrangementansvarlig i Norsk Journalistlag (NJ). Hun tar over etter Mari Hauge.

Lamark er utdannet kulturhistoriker fra Universitetet i Oslo. Til tross for at kultur er hovedfagfeltet, har hun de siste ti årene jobbet tett på mediebransjen – blant annet gjennom masteroppgaven som tok for seg mediedekningen av Regjeringskvartalet etter 22. juli.

Fersk i fagbevegelsen

– Jeg er og har lenge vært opptatt av hvordan journalister har det på jobb, og hva som preger mediehverdagen. Pressen skriver jo utkastet til historien. Å følge med på at historien blir til er veldig spennende for en historiker, forteller Lamark.

Nå kommer hun fra rollen som prosjektleder og rådgiver i Norges Bygdekvinnelag, hvor hun har vært ansatt siden 2018.

Før den tid har Lamark vært kulturvernkonsulent, mangeårig formidler på Norsk Folkemuseum, og medredaktør i bokprosjektet Farlig feminin! fra 2012 – for å nevne noe.

– Derfor vil jeg jobbe her – fordi jeg får være i skjæringspunktet mellom presse, kultur og fagbevegelse, sier Lamark og legger til at hun gleder seg til å få mer erfaring fra sistnevnte.

– Generell iver

Foreløpig er det kun en knapp uke siden hun inntok rollen som arrangementansvarlig, men hun har allerede begynt å glede seg til å arrangere kurs, foredrag og konferanser.

– Vi ser allerede, på dokumentasjonen av det som er gjort før, og det som ikke er gjort, at her ligger det et veldig stort potensial. Først og fremst fordi folk er flinke, men etter to år med nedstengning er det også en generell iver over at noe skal skje, avslutter Lamark.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS