Arve Løberg, her flankert av magasinredaktør Heidi S. Stiklestad (t.v.) og journalist Guri Hjulstad. Foto: Bjørn Åge Mossin
Arve Løberg, her flankert av magasinredaktør Heidi S. Stiklestad (t.v.) og journalist Guri Hjulstad. Foto: Bjørn Åge Mossin

Trønder-Avisa kjøper Snåsningen

Utvider sitt rike, har nå seks lokalaviser i porteføljen.

Publisert Sist oppdatert

Trønder-Avisa inngikk i helga en intensjonsavtale om kjøp av samtlige aksjer i lokalavisa Snåsningen. Partene er enige om betingelsene ved salget, som de håper skal være gjennomført innen 1. september 2010.

I tillegg til den daglige fylkesavisa Trønder-Avisa eier konsernet nå ukeavisene Snåsningen, Steinkjer-Avisa, Inderøyningen og Lokalavisa Verran – Namdalseid. I tillegg eier selskapet 47 prosent av Ytringen og 20 prosent av Levanger-Avisa.

– I de beste hender

Lothar Viem og hans familie etablerte Snåsningen for 15 år siden, og han er i dag selskapets styreleder. Etter inngåelse av avtalen føler han at avisa er i de beste hender.

– En av grunnene til at vi valgte å selge avisa til Trønder-Avisa når en forespørsel om dette dukket opp, er at vi føler oss sikre på at de vil bidra til å utvikle avisa videre, og at den er i trygge hender, sier Viem i en pressemelding.

Passer godt inn

Ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Trønder-Avisa, Arve Løberg, er godt fornøyd med at man nå har fått på plass en slik avtale.

– Snåsningen er et godt drevet selskap og tilbakemeldingene på produktet er bra. Avisa passer godt inn i den måten vi tenker lokalaviser på og vi er glade for at eierne i Snåsningen valgte å selge til oss, sier Løberg.

Han understreker at Snåsningen skal drives videre som et frittstående selskap med sin egen redaktør og daglige leder.

Fornøyd redaktør

Redaktør Tore Viem i Snåsningen er også fornøyd med at de har fått Trønder-Avisa som nye eiere.

– Jeg tror ikke våre lesere vil merke de store forskjellene, verken innholdsmessig eller utseendemessig. På sikt håper jeg at den faglige kompetansen Trønder-Avisa besitter skal bidra til å høyne kvaliteten på avisa, sier redaktøren i en kommentar.

Snåsningen, som dekker en kommune med ca 800 husstander, hadde i 2009 et godkjent opplag på 1.630. Selskapets omsetning i fjor var på vel 3,2 millioner kroner, og drifta ga et årsresultat før skatt på 219.000 kroner. Avisa har i dag fire ansatte. I tillegg kjøpes det tjenester som regnskap, fakturering og abonnement.