Mediefolk:

– Jeg brenner for gode avsløringer og tenker mediene virkelig oppfyller sin rolle når de lykkes med undersøkende journalistikk, sier Asbjørn Leirvåg.
– Jeg brenner for gode avsløringer og tenker mediene virkelig oppfyller sin rolle når de lykkes med undersøkende journalistikk, sier Asbjørn Leirvåg.

Asbjørn Leirvåg er ansatt som ny reportasjeleder ved SUJO

– En uredd journalist med en rekke viktige avsløringssaker basert på grundig graving bak seg.

Publisert Sist oppdatert

Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) i Bergen har ansatt en ny reportasjeleder. Asbjørn Leirvåg har over 30 års erfaring som journalist, med bred erfaring fra lokalavis, nærradio, Bergensavisens/A-pressens nettsatsing og har jobbet i 18 år som innenriks og utenriksreporter i TV 2.

– Asbjørn er en uredd journalist med en rekke viktige avsløringssaker basert på grundig graving bak seg. I tillegg til lang erfaring fra tabloide nyhetsmedier, har han tung akademisk utdannelse og er en mann du vanskelig setter fast på fakta. Han vil bli en sentral person i SUJO-teamet, sier senterleder Per Christian Magnus i en pressemelding.

Leirvåg kommer fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver ved det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Bergen.

– Jeg brenner for gode avsløringer og tenker mediene virkelig oppfyller sin rolle når de lykkes med undersøkende journalistikk. Samtidig har tempoet i redaksjonene økt med en tydelig 24/7-strategi. I dette løpet har dessverre mulighetene for å drive graving blitt vanskeligere. Jeg har selv opplevd at prosjekter man brenner for i stor grad må drives på kontoen for entusiasme og frivillighet. Men gjennom økt samarbeid, god organisering og økt kompetanse er det fullt mulig å få gjort mye, sier Leirvåg – og legger til:

– God graving krever fortsatt tid, pågangsmot, kreativitet, evne til å se ting på nye måter og økt kompetanse – særlig innen juss og IKT. Jeg vil gjerne bidra til å løfte senteret videre, og har veldig tro på at vi vil få til gode prosjekter som på en kritisk måte kan belyse forhold som fortjener å bli belyst

Powered by Labrador CMS