For første gang på 25 år får Vårt Land ny sjefredaktør, og for første gang en kvinne. Foto: Åsa Maria Mikkelsen
For første gang på 25 år får Vårt Land ny sjefredaktør, og for første gang en kvinne. Foto: Åsa Maria Mikkelsen

Åshild Mathisen blir ny sjefredaktør i Vårt Land

Første kvinnelige redaktør i den kristne dagsavisen.

Publisert Sist oppdatert

Mathisen returnerer dermed til Vårt Land etter et opphold som direktør for samfunnskontakt i NRK. I Vårt Land var hun utviklingsredaktør fra 2012 til 2014, og hun har også vært kommentator i avisen. Fra 1. mai blir 41-åringen sjefredaktør og administrerende direktør i Vårt Land.

Den nye redaktøren ble presentert på et allmøte klokken 10 fredag formiddag.

Vil samle Livssyns-Norge

Mathisen har også bakgrunn som kommentator i aviser som VG, Dagens Næringsliv og Morgenbladet, ifølge en pressemelding fra Vårt Land. Hun har også vært kommunikasjonsrådgiver for Krfs stortingsgruppe og politisk rådgiver i Miljøverndepartementet.

– Vårt Land er et avisprosjekt jeg er glad i, og tror det er stor bruk for fremover. Mitt mål er at vi skal være best på å undersøke, forklare og debattere brytningene mellom tro og samfunn. Vårt Land skal være en tydelig nisjeavis i mediefloraen, men med et bredt samfunnsprosjekt - og på alle plattformer. Vi skal være en raus møteplass for mangfoldet av kristne, og for hele tros- og livssyns-Norge. Vårt Land skal også bringe viktige religionsdebatter inn i offentligheten, sier Mathisen i pressemeldingen.

Til egen avis sier den nye redaktøren at Vårt Land skal være en tydelig nisjeavis som kommuniserer bredt og har et bredt samfunnsprosjekt

Simonnes ville ikke kutte

Det var i november varslet mangeårig sjefredaktør Helge Simonnes sin avgang fordi han ikke lenger orker å kutte.

I januar ble det kjent at Vårt Land må kutte 10 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS