Ingvild K. Vederhus tiltrer den nyopprettede prosjektstillingen som debattjournalist i slutten av oktober.
Ingvild K. Vederhus tiltrer den nyopprettede prosjektstillingen som debattjournalist i slutten av oktober.

MEDIEFOLK:

Ingvild K. Vederhus er ny debattjournalist i Budstikka

Målet er å skape enda større bredde i hvem som deltar i samfunnsdebatten.

Publisert

Budstikka styrker satsingen på debatt i Asker og Bærum med Ingvild K. Vederhus i en prosjektstilling som debattjournalist ut 2023. Det melder avisa i en pressemelding.

Vederhus, som bor på Gjettum i Bærum, skal både skrive egne kommentarer for Budstikka og bidra til å få nye stemmer inn.

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe med å utvikle den lokale samfunnsdebatten i Asker og Bærum. Jeg er oppvokst i Bærum og har bodd her mesteparten av livet, så engasjementet for lokalsamfunnet har alltid vært stort.

– Svært spennende ansettelse

Vederhus har lang erfaring fra blant annet Aftenposten. Hun har også vært kommunikasjonsansvarlig i Ungt Entreprenørskap Norge og Opplysningskontoret for Meieriprodukter.

De siste årene har hun arbeidet som selvstendig næringsdrivende i sitt eget innholdsbyrå, hvor hun har samarbeidet med blant annet Stiftelsen Norsk Luftambulanse, DNX Studio og Spoon.

– Ingvilds brede bakgrunn og strategiske forståelse, kombinert med at hun bor midt i hjertet av Bærum, gjør dette til en svært spennende ansettelse, sier politisk redaktør Dag Otter Johansen i pressemeldingen.

Vil løfte fokuset

Målet med den nye stillingen er å skape enda større bredde i hvem som deltar i samfunnsdebatten.

– Det er en viktig oppgave for Budstikka å få flere stemmer og synspunkt inn i spaltene. Kanskje enda viktigere enn før, sier sjefredaktør Karianne Steinsland og viser til at mange i dag ytrer seg først og fremst i sosiale medier.

– Kanskje kan vi løfte fokuset litt fra den tradisjonelle avisdebatten, finne andre måter å fortelle historier eller senke terskelen slik at det blir enklere for folk å bidra med sine meninger. Potensialet er kjempestort, sier Vederhus.

Vederhus tiltrer stillingen i slutten av oktober, og blir da én av tre medarbeidere i Budstikkas debattredaksjon.

Powered by Labrador CMS