Mediefolk:

Nikoline Mevassvik Haugen og Askild Matre Aasarød har fått prosjektstillinger i VGs podkastavdeling.
Nikoline Mevassvik Haugen og Askild Matre Aasarød har fått prosjektstillinger i VGs podkastavdeling.

VG styrker podkaststaben med Nikoline Mevassvik Haugen og Askild Matre Aasarød

Skal jobbe med hver sine prosjekter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nikoline Mevassvik Haugen (29) og Askild Matre Aasarød (35) er ansatt i to prosjektstillinger for å jobbe med VGs lydjournalistikk framover. Det skriver VG i ei pressemelding.

Haugen kommer fra stillingen som podkastansvarlig i Bauer Media, og har også erfaring fra Rubicon.

– Jeg er veldig takknemlig for muligheten til å være kollegaer med noen av de aller flinkeste folka i bransjen. Jeg gleder meg både som lytter og nyansatt, sier Haugen, som skal jobbe med aktualitetsjournalistikk retta mot unge lyttere.

Asarød har bakgrunn fra blant annet NRKs dokumentaravdeling, og med utvikling av podkaster for Morgenbladet og Nasjonalbiblioteket.

– I VG avdekkes og graves det hele tiden frem så mange viktige og medrivende fortellinger. Det tror jeg gjør avisa til det det aller mest spennende stedet å få utvikle lydhistorier i Norge akkurat nå. Jeg er veldig glad for at jeg får lov til å ta del i det! sier Assarød, som skal jobbe med historiefortellende podkast.

Podkastsjef Helle Skjervold i VG, er ifølge pressemeldinga strålende fornøyd med de to ansettelsene.

– Hun er noe så sjelden som en ung podkastveteran, og hun tar med seg masse verdifull erfaring og gode ideer inn i vår podsatsing, sier hun om Haugen.

Og om Assarød:

– Han er en komplett spiller som løser alle fasene av podkast-produksjonen glimrende. Han har god teft for å identifisere hvilke saker som egner seg best for lyd.

Powered by Labrador CMS