Styreleder Aslak Sommerfelt Skretting i Norsk lokalradioforbund fullroser Medietilsynets innsats for lokalradioene i ny rapport.
Styreleder Aslak Sommerfelt Skretting i Norsk lokalradioforbund fullroser Medietilsynets innsats for lokalradioene i ny rapport.

Lokalradiotopp:
– Utrolig imponert

Glad for anbefalinger fra Medietilsynet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag la Medietilsynet fram rapport med konkrete anbefalinger om fremtidens mediestøtte, og foreslo blant annet en ny tilskuddsordning for å styrke journalistikken i landets lokalradioer.

Anbefalingene, og utredningen som ligger bak, får skryt fra styreleder Aslak Sommerfelt Skretting i Norsk lokalradioforbund:

– Utrolig imponert over den rapporten Medietilsynet har presentert, og det arbeidet de har lagt ned for å sette seg inn i status for bransjen. Det er lenge siden vi har sett en så omfattende og god kartlegging av lokalradiobransjen og de utfordringene vi står ovenfor, av det jeg har hørt og lest til nå så virker dette å være den viktigste rapporten for lokalradio på lenge, skriver Skretting til Journalisten.

Han forteller at en stor utfordring i lokalradiobransjen alltid har vært at støtteordningen «Tilskudd til lokale lyd- og bildemedier» ikke åpner for støtte til det dagsaktuelle journalistiske arbeidet i lokalradioene, men er prosjektbasert.

– Dette omtaler rapporten på en måte jeg ikke har sett tidligere, og her foreslår Medietilsynet en ny støtteordning - en ny driftstilskuddsordning for lokalradio som skal støtte opp under lokal innholdsproduksjon. En slik ordning vil bli utrolig viktig i årene som kommer, der mer og mer av alle mediers innholdsproduksjon blir flermedial, og aktørene konkurrerer på stadig fler av de samme plattformene, skriver Skretting.

En konkret utfordring i bransjen er å bemanne redaksjoner utelukkende på lokale annonseinntekter, beskriver styrelederen.

– Dette høres ut som en god og målrettet ordning for å adressere det. Den vil også gjøre mye for å jevne ut den ubalansen som har vært i måten vi støtter produksjonen i ulike medier på.

Skretting roser også forslaget om at taket for driftsstøtte for minoritetsradioene økes til 200.000 kroner i året.

Disse utgjør et stadig viktigere bidrag til mediemangfoldet, mener styrelederen:

– Ikke minst har vi sett dette nå under koronapandemien, hvor de ble svært viktige for å klare å nå frem med viktig informasjon fra myndighetene til innvandrerbefokningen i sine dekningsområder.

Powered by Labrador CMS