Illustrasjonsfoto: Espen Moe
Illustrasjonsfoto: Espen Moe

En overilt handling

Politiet gir pressekortet tilbake.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld i forrige uke ble en ikke helt vanlig dag på jobben for ABC Nyheters journalist Atle Jørstad. Da han dekket opptøyene i Hausmanns gate i Oslo sentrum konfiskerte en polititjenestemann pressekortet hans.

– I den situasjonen ble det til tider litt mye folk og mange sperringer fra politiets side, dermed måtte de som var innenfor sperringene sjekkes. Jørstad viste et pressekort som gikk ut i 2008. Dermed tok vedkommende tjenestemann pressekortet, sier kommunikasjonsrådgiver Martine Leang.

For gammelt

Leang forteller at hun aldri har hørt snakk om beslagleggelse av pressekort. Hun tror at det skjedde så mye torsdag og at det var nettopp derfor Jørstads pressekort ble tatt. Tjenestemannen mente at kortet var for gammelt. At det i tillegg var et studentkort hjalp heller ikke. Derfor ble kortet beslaglagt og Jørstad anmodet om å forlate åstedet.

Rådgiveren mener at hvis politiet på åstedet spurt kommunikasjonsavdelingen, ville de blitt fortalt at Jørstad er journalist. Leang forteller at de kjenner godt til Jørstad og har hatt mye med ham å gjøre.

– Det var nok litt overilt, men vi sender kortet tilbake til Jørstad igjen.