Journalit Atle Jørstad leker seg med ord på VG Nett. Foto: Espen Solli / espensolli.no
Journalit Atle Jørstad leker seg med ord på VG Nett. Foto: Espen Solli / espensolli.no

Skrev artikkel på rim

Markerte verdens poesidag.

Onsdag kveld markerte VG-journalist Atle Jørstad verdens poesidag, som FN står bak, med å forfatte en artikkel på rim.

Klinte til

«Onsdag bekreftet VH1 sine planer, om å la Hollywood-eksene legge ut om sine vaner. Men det spørs om stjernene føler seg trygge, for historier blir det - neppe bare hygge.» er et av avsnittene i saken med tittelen «De har store filmer på CV-en - nå skal eksene på TV-en».

– Vi hadde fokus på verdens poesidag i går, og etter en prat med kollega Tim Peters tenkte vi at vi måtte kline til med noe. Deretter brukte jeg litt tid på å finne den rette saken fordi det ikke er alt som egner seg for skråblikk, sier Jørstad. 

– Hvilke reaksjoner har du fått?

– Det har blitt litt på Twitter, men det er utelukkende positivt.

Ordspill

26-åringen har også tidligere gjort seg språklig bemerket ved å forfatte flere saker med ordspill. I en sak om kokkekjendis Gordon Ramsay spilte Jørstad på gastronomiske ordspill, som at «kjendiskokken nå har kommet med siste ingrediensen til å gjøre farse-oppskriften komplett».

I slutten av 2010 oppsummerte han årets kjendisbrudd i vendinger som at «regissør Sam Mendes og 'Titanic'-stjernen Kate Winslet møtte kjærlighetens isfjell i starten av året, og forholdet knakk og sank til bunns.»

Jørstad har ikke litterær utdanning, men han sier at han er fascinert av gode ordspill og språklige vendinger.

– Når man skriver så mye har du ofte begrenset tid til å skrive det man skal. Men når man har tid er det morsomt og gir overskudd.

Journalisten syns det er morsomt med med noen små pusterom som dette – bare det ikke blir ofte. På Facebook svare leserne VG Nett på at de kunne tenke seg flere saker på rim.

Ikke for ofte

Men det må ikke bli for mange saker som leker med språket. Anledningen og saken må dessuten være riktig. Etter stjernesmellsaken meldte noen lesere at det ble for mye.

– Noen syns det er dumt fordi de mener det ødelegger språket og ikke er morsomt lengre. 

Den gang fikk han også noen venneforespørsler fra kvinner på Facebook. Men journalisten avviser at han bruker ordlek som sjekketriks.

– Da tror jeg kjæresten min hadde blitt sinna.

Kjenner du til andre journalister som leker med ord? Skriv i feltet under!

Powered by Labrador CMS