Mediefolk:

I juni er Vilde M. Horvei på plass som ny journalist i VGs Tek.no.
I juni er Vilde M. Horvei på plass som ny journalist i VGs Tek.no.

Forlater Munchmuseet for journalistjobb i VG

Vilde M. Horvei blir Tek.no-journalist.

Publisert Sist oppdatert

Vilde M. Horvei (32) er ansatt som journalist på Tek.no, skriver VG i en pressemelding.

Horvei er utdannet kunsthistoriker, og hun jobber i dag som konservator og kurator ved Munchmuseet. Nyansettelsen er en del av en satsing på nye stoffområder, spesielt innenfor sport og friluft.

– Først og fremst er jeg lidenskapelig opptatt av teknologi, selv om jeg har jobbet mest med det i et kunstperspektiv. Men jeg har en innebygget barnlig glede av å teste og analysere hvordan ting fungerer og hva som fungerer best, sier Horvei ifølge pressemeldingen.

– Til tross for at jeg har vært skribent og kritiker i flere år, er det en ganske stor forskjell mellom å kvalitetsvurdere kunst og teknologi, sport og friluftsliv. Samtidig er både kunstfeltet og journalistikken like opptatt av å gjøre gode undersøkelser for å finne svar, og begge bransjer er opptatt av formidling – selv om journalistikken utvilsomt når flere.

Avdelingslederen for Nisje i VG, Atle Jørstad Wergeland, tror Horvei vil heve avdelingen på nye områder.

– Dette må vi i VG kunne kalle en sjokkovergang, og det er en overgang vi er veldig glade for. Vilde vil gjøre oss mer mangfoldige. Hun er skarp, og bringer med seg helt andre perspektiver enn vi har i redaksjonen fra før, sier Wergeland.

Horvei begynner i VG i juni.

Powered by Labrador CMS