Bak forslaget til nytt mediehus på Høgskulen i Volda, står totalentreprenør PEAB/K Nordang AS.
Bak forslaget til nytt mediehus på Høgskulen i Volda, står totalentreprenør PEAB/K Nordang AS.

Slik blir det nye mediehuset i Volda

– Et løft for medieutdanningen.

Publisert

– Det nye mediebygget vil være et løft for medieutdanningene våre og campus generelt, sier fungerende høyskoledirektør Per Hasle i en pressemelding.

Forslaget, som bærer navnet «EXPO», er valgt ut av et utvalg som besto av representanter fra Høgskulen i Volda (HVO) og Statsbygg - pluss en eksternt innleid leder. Bak forslaget står totalentreprenøren PEAB/K Nordang AS.

Det var til sammen fire forslag til nytt mediehus som ble vurdert.

– Skal HVO fortsette å være den ledende på praktisk medieutdanning i Norge, må vi også ha de beste lokalene. Det vil jeg påstå at vi nå får, sier Halse.

På avdelingen for mediefag er avgjørelsen blitt tatt godt imot.

– Medieyrket er i stor endring. Et nytt bygg gir oss muligheten til fremtidsrettet undervisning og forskning i yrkesrettede mediefag, sier dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn.

Det gjenstår fremdeles noen avklaringer før spaden kan settes i jorda. Med dagens vedtak vil Statsbygg nå inngå en kontrakt med totalentreprenøren og gjøre løsningsforslaget om til en forprosjekt. Parallelt med utviklingen av forprosjektet må det gjøres et regjeringsvedtak. Får prosjektet klarsignal av regjeringen, kan nybygget stå klart til innflytting i første kvartal 2021.

Powered by Labrador CMS