Birger Magnus er ny styreleder i NRK. Arkivfoto: Kathrine Geard
Birger Magnus er ny styreleder i NRK. Arkivfoto: Kathrine Geard

Schibsted-veteran ny NRK-styreleder

Birger Magnus blir NRKs styreleder etter William Nygaard.

- Med Birger Magnus har NRK fått en styreleder med svært solid bakgrunn fra mediebransjen og utvikling av digitale satsinger. Magnus har dessuten erfaring som styreleder og -medlem for en rekke virksomheter. Styret for øvrig er bredt sammensatt, sier kulturminister Thorhild Widvey i en pressemelding.

Birger Magnus er tidligere konserndirektør i Schibsted og var av flere ventet å bli konsernets nye sjef da Kjell Aamot gikk av. Han forlot Schibsted ikke lenge etter ansettelsen av Rolv Erik Ryssdal.

Ny nestleder

Styret har fått ny nestleder etter Anne Aasheim. Gunvor Ulstein er til daglig konsernsjef i Ulsteingruppen og daglig leder i Ulstein Shipping.

Geir Bergkastet er nyvalgt styremedlem. Han er direktør ved Høgskolen Lillehammer og var i perioden 2006 til 2013 direktør for Oslo Kinematografer 2006-2013.

Rektor Ellen Inga O. Hætta ved Samisk videregående skole og reindriftsskole i Kautokeino er også nyvalgt styremedlem. Hun er tidligere statssekretær og direktør for Reindriftsforvaltningen.

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn er gjenvalgt som medlem av styret. Hun er daglig leder i Allkunne A/S og tidligere journalist og programleder i NRK og Kanal 24.

Tidligere Dagbladet

Mangeårig direktør Cato Hellesjø i Dagbladet er valgt inn som varamedlem. Han er i dag daglig leder i Kollektiv- og transportproduksjon AS.

Nyvalgt varamedlem er er også direktør for samfunnskontakt Silje Aspholm Hole i SIVA. Hun er tidligere journalist, redaktør og analytiker i flere selskaper.

Powered by Labrador CMS