Alvorlig bekymret

TØNSBERG (Journalisten): – Vi opplever økende frustrasjon og raseri blant medlemmene, uttalte NJ-leder Elin Floberghagen da mediekrisa sto på Skup-plakaten lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Krisen sprer seg, og på kort sikt blir det bare verre og verre. Vi er alvorlig bekymret for framtida, sa Floberghagen og gjentok tidligere NJ-utsagn om at kuttene i mediebransjen setter krav til tydelige prioriteringer og at nedbemanning må basere seg på frivillighet.

Klubb-ros fra Mugaas

Media Norges konserndirektør for strategi og operasjonell virksomhet, Olav Mugaas, roste redaksjonsklubbene for en ansvarlig holdning til krisen som nå herjer i mediehusene og ville på direkte spørsmål fra debattlederen ikke utelukke at kuttene fører til dårligere journalistikk.

– Det er en fare for at kutt påvirker kvaliteten, men det er heller ingen nødvendighet. Derfor er det så viktig å se hvilke tiltak som settes inn for å møte inntektssvikten. Som utgivere er vårt mål å levere et best mulig produkt, og i tider som nå er det ekstra viktig at vi ser på helheten i det vi gjør, sa Mugaas.

Økonomi, ikke journalistikk

Som konserntillitsvalgt for alle Schibsted-ansatte møter VG-journalist Audun Solberg i styret. Prinsippet om at eiere ikke skal blande seg inn i den redaksjonelle virksomheten er en selvfølge, men kan ifølge Solberg også representere et lite problem når økonomiske avgjørelser med redaksjonelle konsekvenser skal fattes.

– Styret diskuterer mye økonomi, nesten ikke noe journalistikk. Det er et problem at mange styremedlemmer ikke har særlig erfaring med redaksjonelt arbeid, framholdt Solberg, mens tidligere DN-journalist Jens M. Johansson (har tatt sluttpakke) tok et oppgjør med eier- og redaktørmantraet om at kutt ikke forringer kvaliteten.

Haugsgjerd alene

– Det er en fallitterklæring av ledelsen når de sier dette, for hvis det virkelig er tilfelle så har ledelsen gjort en veldig dårlig jobb som ikke har kvittet seg med alle de overflødige journalistene for lenge siden!

Johansson harselerte også litt over Aftenposten-redaktør Hilde Haugsgjerds utsagn om at løsningen for å opprettholde kvaliteten bare er at man må jobbe litt smartere.

– Snart sitter vel Hilde Haugsgjerd helt alene igjen i Aftenposten og jobber utrolig smart!

Se video fra hele debatten om medier i krise her!

Powered by Labrador CMS