NJ-leder Thomas Spence og NJs rådgivere er inne i en ekstra hektisk periode, med å følge opp tillitsvalgte og medlemmer i mediebedrifter som nedbemanner. Foto: Birgit Danneberg
NJ-leder Thomas Spence og NJs rådgivere er inne i en ekstra hektisk periode, med å følge opp tillitsvalgte og medlemmer i mediebedrifter som nedbemanner. Foto: Birgit Danneberg

NJ tungt inne i flere kuttrunder

Løpende kontakt med klubbene i en rekke mediehus denne uka.

Publisert Sist oppdatert

Journalister og tillitsvalgte i flere mediehus er inne i en svært tøff uke med kutt og nedbemanninger. Mest kritisk er det i Bergens Tidende der klubbleder Dag Idar Tryggestad kjemper for jobben til ti medlemmer som har fått beskjed om at de er overtallige.

NJ-ledelse og sekretariat, med NJ-leder Thomas Spence og advokat August Ringvold holder tett kontakt også med tillitsvalgte i flere andre mediehus som er inne i nedbemanningsprosesser. Blant dem Bergensavisen, Østlendingen og Budstikka.

Tøffe tak i BT

BT har satt seg som mål å kutte kostnadene med 30 millioner kroner, noe som vil si 25-30 årsverk. 15 har takket ja til sluttpakke. Tryggestad uttalte til Journalisten.no onsdag at eneste lyspunkt er at ledelsen har redusert målet om å nedbemanne med tre fra 30 til 27.

– Men det er en mager trøst. Jeg vil si at vi har nådd et historisk bunnpunkt i BT. For mange er det uvirkelige at vi skulle havne her, sa klubblederen.

Tirsdag deltok Spence og Ringvold på medlemsmøte og orienterte journalistene om rettighetene de har som ansatte i Bergens Tidende. Onsdag var de i Budstikka i Bærum.

- I disse sakene jobber vi for at de som ønsker å bli værende skal få bli i bedriften - og at de som slutter gjør det frivillig og med en best mulig sluttavtale, sier August Ringvold i en orientering som er lagt ut på organisasjonens hjemmesider.

Verdiskapning

- Mange som slutter har lagt ned mange års arbeid og bidratt til tydelig verdiskapning i bedriften, så det er ingen urimelighet i kravet om en sluttpakke som åpner for nye muligheter. Bedriftene har da også alt å tjene på å behandle de som slutter bra - det betyr mye for tillitsforholdet og arbeidsmiljøet for de som blir igjen i redaksjonen, sier den erfarne NJ-advokaten.

Før helgen satt VGs ledelse et foreløpig punktum for sine kutt etter at 33 har tatt sluttpakke. Målet er å kutte 40 ansatte så ledelsen har varslet ytterligere innstramninger fram mot sommeren.

Powered by Labrador CMS