Saltenposten og ordførerne i Saltdal og Fauske slo seg sammen til aprilspøk, som også innebar manipulert bilde av rådhuset i Fauske.

Avisa fikk med seg ordførere på aprilspøk: Lurte NRK trill rundt

Ble sitert videre av både NRK og Avisa Nordland.

Publisert Sist oppdatert

Saltenpostens aprilspøk for året lokket flere andre medier ut på limpinnen:

Avisa hadde fått med seg ordførerne i både Saltdal og Fauske kommune, og kokt sammen en tilsynelatende troverdig historie om at Saltdal kommunes administrasjon må leie plass på rådhuset i nabokommunen.

NRK siterte Saltenpostens aprilspøk.

Saken ble utstyrt med manipulert bilde der Saltdals kommunevåpen hadde fått plass like under Fauskes på veggen til rådhuset.

Et par timer etter publisering i Saltenposten kom sitatsakene hos både NRK Nordlands og Avisa Nordlands nyhetsstudio.

En vellykket og illustrerende spøk, mener konstituert Saltenposten-redaktør Helge Simonsen.

– Dette ble veldig artig. Jeg tenker at en god aprilspøk er den som faktisk kan bli tatt for god fisk, og når det er kolleger som blir lurt, er det ekstra gøy, sier Simonsen til Journalisten lørdag formiddag.

Han mener videresiteringen i andre medier illustrerer at aprilspøken som mediesjanger faktisk har livets rett.

– Hvis det er sånn at vi helt blindt og ukritisk siterer hverandres saker, er det ikke bra det heller, sier Simonsen, og legger til:

– Selv om takhøyden har blitt mindre i fake news-tidsalderen, mener jeg at aprilspøken må kunne finnes. Vi skal ikke slutte å ha det gøy.

Saltenposten er blant mediene som holder fast på aprilspøken hvert år: I fjor ble spøken om lokale planer om å produsere kondomer av lakseskinn mye delt.

Både NRKs og ANs nyhetsmelding har blitt tatt ned fra nettsidene lørdag formiddag.

Powered by Labrador CMS