Sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen og administrerende direktør Bjarne Holgersen i Avisa Nordland lanserer på nyåret BodøBy. Foto: Tom Melby
Sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen og administrerende direktør Bjarne Holgersen i Avisa Nordland lanserer på nyåret BodøBy. Foto: Tom Melby

Avisa Nordland lanserer ny nettavis for Bodø

BodøBy skal være rendyrket lokalavis for byen.

Publisert

Beslutningen om nyetableringen ble tatt på et styremøte i Avisa Nordland AS i dag.

– Navnet BodøBy har vi hatt med oss helt siden vi drev egen gratis papiravis under samme navn i 2014, som også den utelukkende fokuserte på Bodø. Den fikk raskt fotfeste og ble populær blant folk i byen. Og da vi la den ned fikk vi så mye kjeft som jeg knapt kan huske at vi har fått. Men nå er vi tilbake igjen, denne gang primært i digital form, sier sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland til egen avis.

Målet er å lansere i mars, og fire nye medarbeidere skal ansettes - ideelt sett innen den tid: en skrivende redaktør, to journalister og en selger.

– Det er Avisa Nordland AS som blir eier av den nye avisa. Men den nye redaksjonen skal jobbe atskilt, selvstendig og uavhengig av AN-redaksjonen, forteller administrerende direktør Bjarne Holgersen i Avisa Nordland.

BodøBy skal finansieres gjennom brukerinntekter og reklame. Alle AN-abonnenter får imidlertid tilgang til alt innholdet. Det planlegges også en månedlig papirutgave av BodøBy som skal distribueres til alle husstander i byen.

Avisa Nordland ble etablert som dagsavis for Bodø og regionen i 2002 etter en fusjon mellom Nordlands Framtid og Nordlandsposten. Amedia er største eier.

Blant konkurrentene er Bodø NU, som ble etablert ett år før fusjonen.

Powered by Labrador CMS