Assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gjeruldsen, sier til Fædrelandsvennen at det ikke er vanlig at slike samtaler som kronprinsen har med folk, er åpne for media. Her fotografert ved en annen anledning.
Assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gjeruldsen, sier til Fædrelandsvennen at det ikke er vanlig at slike samtaler som kronprinsen har med folk, er åpne for media. Her fotografert ved en annen anledning.

Skulle diskutere medienes rolle – sendte journalistene på dør

Kastet ut fra møte med kronprinsen.

Publisert Sist oppdatert

Saken er endret etter at Fædrelandsvennen oppdaterte sin sak med nye sitater og endret sitatet til redaksjonssjef Erik Thime i Agder. NRK-journalist Siv Kristin Sællmann ba heller ikke om at journalistene skulle forlate møtet, men minnet møtearrangøren om at det var avtalt på forhånd at møtet skulle være lukket. Sællmann var ikke møteleder, som det sto i første versjon av denne saken.

- - -

– Det var meget spesielt at en så erfaren journalist valgte å avbryte møtet, og spørre om det var meningen at det som ble sagt på møtet skulle ut til alle. Dette er ikke en journalists oppgave. Noe slikt har jeg aldri opplevd tidligere, og håper det også er siste gangen, sier redaksjonssjef Erik Thime i lokalavisen Agder til Fædrelandsvennen.

Møtet han sikter til var dagens arrangement i Flekkefjord hvor kronprins Haakon skulle møte representanter fra lokal media og lokale kommunikasjonsavdelinger for å snakke om kommunikasjonsutfordringer og medienes rolle under pandemien.

Journalist Siv Kristin Sællmann i NRK Sørlandet var en av deltakerne på møtet. Etter møtestart minnet hun møtearrangøren om at møtet skulle være lukket. Etter det ble journalistene sendt på dør.

Redaksjonssjef Thime sier til Fædrelandsvennen at han reagerer ekstra sterkt på at dette kom fra en journalist.

Sællmann sier til Fædrelandsvennen at alle deltakerne på møtet hadde fått beskjed om at det var lukket for pressen.

– Det er ikke jeg som har bedt om at møtet skulle være lukket. Jeg minnet bare møteledelsen på at det var det som var avtalt i forkant. At avisen Agder også filmet alt som ble sagt, og sendte det direkte ut på nett, ville nok også virke hemmende for noen.

I en oppdatert versjon av sin sak har Fædrelandsvennen lagt til følgende pressisering fra Sællmann:

– Jeg har selvfølgelig ikke kastet noen på dør, og det var heller ikke det som skjedde. Det jeg ba om var en presisering av premissene for møtet. Selvfølgelig kjemper jeg for full journalistisk frihet.

Assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gjeruldsen, sier til Fædrelandsvennen at det ikke er vanlig at slike samtaler som kronprinsen har med folk, er åpne for media.

Som forklaring på hvorfor et møte hvor temaet blant annet var medienes rolle må gå uten journalister til stede, svarer Gjeruldsen at det var noen av møtedeltakerne som hadde bedt om det. Han vil ikke si hvem.

Kronprins Haakon besøkte avisen Agder før det omstridte møtet. Der møtte han blant andre redaktør Kristen Munksgaard. Redaktøren var selv en av deltakerne på møtet som journalister ble bedt om å forlate.

Powered by Labrador CMS