– Vi er i rute for overtagelse i løpet av april, sier direktør André Støylen i Sparebankstiftelsen DNB. Foto: Martin Huseby Jensen
– Vi er i rute for overtagelse i løpet av april, sier direktør André Støylen i Sparebankstiftelsen DNB. Foto: Martin Huseby Jensen

Den nye Amedia-stiftelsen etableres denne uken

Sparebankstiftelsen DNB har registrert foretaket Avishuset Norge AS.

Publisert Sist oppdatert

I februar ble det kjent at Sparebankstiftelsen DNB skal opprette en ny stiftelse som får et lån til å kjøpe lokalaviskonsernet Amedia fra LO og Telenor. Samme dag som salget ble kjent stiftet Sparebankstiftelsen DNB aksjeselskapet Avishuset Norge AS, som ifølge vedtektene har som formål «å eie aviskonsernet Amedia AS».

Det nye aksjeselskapet ble registrert i Brønnøysundregistrene torsdag 10. mars.

Søknad til myndighetene sendt

Administrerende direktør André Støylen i Sparebankstiftelsen DNB sier at Avishuset Norge AS er en teknisk løsning, det vil si et selskap som vil bli brukt i prosessen med å overføre Amedia til den nye eieren.

– Det er registrert som et datterselskap av Sparebankstiftelsen DNB, men vil bli overdratt som en del av grunnkapitalen til den nye stiftelsen, sier Støylen.

Styret i Avishuset Norge AS er det samme som styret i Sparebankstiftelsen DNB. Støylen forklarer at en av grunnene til etableringen av selskapet er at det var nødvendig med et organisasjonsnummer for å søke Konkurransetilsynet og russiske myndigheter om å overta Amedias virksomheter i Norge og Russland.

– Søknadene er levert og i prosess. Vi er i rute for overtagelse i løpet av april.

Interessert i medienyheter? Lik Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 

Ny stiftelse etableres denne uken

Støylen sier at Amedia har startet en prosess med å skille ut den russiske trykkerivirksomheten. Slik kan den nye eieren overta de norske lokalmediene uavhengig av hvor lang tid det tar å få aksept fra russiske myndigheter for overdragelsen der.

Den nye stiftelsen som skal eie Amedia og som får et ansvarlig lån fra Sparebankstiftelsen DNB på 395 millioner kroner for å kjøpe mediekonsernet, vil bli etablert i løpet av denne uken. Hva navnet på Amedias eier skal bli, vil Støylen ikke røpe før det er vedtatt.

– Jeg vil ikke forskuttere noe. Styret skal diskutere saken først.

Han varsler at styrene i de to stiftelsene vil ha noe overlapping. Mest fokus sier Støylen at han har på å rekruttere personer til det nye konsernstyret i Amedia. Dette vil velges på en ekstraordinær generalforsamling like etter overdragelsen i april.

Powered by Labrador CMS