Skup svarer Wold

Heidi Molstad Andresen kjenner seg ikke igjen i Sidsel Wolds beretning om invitasjonen.

Publisert Sist oppdatert

NRKs korrespondent takket nei til å møte det israelske forsvarets talskvinne Avital Leibovich, og sier Skup holdt planen om en konfrontasjon med IDF skjult for henne.

Se også: «Derfor takket Sidsel Wold nei til Skup»

– Dette stemmer ikke. Vi gikk veldig tidlig ut med at IDF skulle delta. Det fikk både Wold og NRKs utenrikssjef Knut Erik Holm vite, vi har spilt med helt åpne kort. Derfor er jeg veldig overrasket over at Wold sier dette nå.

Molstad Andresen forteller at Skup ønsket seg Leibovich i storsalen nettopp fordi hun er så skarp i sin kritikk av norske mediers dekning.

– Wold sier også det er meningsløst å møte en spindoktor fra en okkupasjonshær?

– Dette er mennesket mange i norske medier forholder seg til der nede. Vi arrangerte ikke en politisk debatt, men en pressedebatt. Jeg synes det er underlig at journalister mener det finnes folk vi ikke bør snakke med.

– Skup er for ytringsfrihet, og skal være et forum der alle kan komme til orde og bli imøtegått. Det var intensjonen med denne debatten.

– Wolds motstand mot å i det hele tatt møte IDF til debatt, og hennes argument om at de overhodet ikke er verdt å lytte til, bekrefter for så vidt Avital Leibovichs kritikk. Skup ønsker ikke å tie noen i hjel. Debatten viste da også til fulle at mange mener mye om denne saken, og at Skup langt fra ble noen mikrofonstativ. Jeg synes det er synd at Wold med dette utspillet flytter fokus fra kritikken og selve kjernen i debatten.

(Vi gjør oppmerksom på at Wold også hadde praktiske grunner til å utebli. Hun dekket opprørene i Egypt og Libya helt opp mot konferansen.)

 

Dette skjedde:

• 6. desember inviterer Skup Sidsel Wold til å delta i en debatt om pressens dekning av Midtøsten, og ber om respekt for at de ikke kan si noe mer om detaljene. Wold bekrefter at hun vil delta samme dag.

• 24. januar informerte Skup NRKs utenrikssjef Knut Erik Holm om at Leibovich skulle delta og spurte om NRK kunne bidra til Wolds reiseutgifter.

• 22. februar kunngjør Skup at Avital Leibovich kommer til Tønsberg. Omtalt av NTB.

• 15. mars mailer Holm Skup med beskjed om at Wold ikke skal møte IDF.

• 16. mars mailer Wold at NRK «etter litt fram og tilbake» har «bestemt at jeg skal møte IDF».

• 30. mars skriver Wold til Skup at hun ikke vil delta, at hun er ført bak lyset av Skup som ikke har fortalt at Avital Leibovich kommer. Hun spør hvorfor IDF skal få legitimitet ved å bli invitert og hva Skup vil med debatten.

Powered by Labrador CMS