Det drepes flere journalister i Mexico enn i noe annet land på den vestlige halvkule, ifølge Committee to Protect Journalists. Bildet er fra 2019. Her ble en journalist skadet, mens den andre ble drept.

Mexicansk kartell truer med å drepe nyhetsanker

Krever en mer balansert dekning.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Maskerte menn som hevder å representere Mexicos mektigste narkokartell, truer med å drepe et nyhetsanker fra TV.

Den uvanlige videoen som ble spredt på nett mandag, viser tungt væpnede menn rundt en mann som sitter ved et lite skrivebord. Han siterer en melding som han sier er fra Ruben Oseguera Cervantes, også kjent som El Mencho, lederen for kartellet Jalisco Nueva Generación.

Vedkommende klager over Milenio Television, en nasjonal nyhetskanal med tilknytning til et stort aviskonsern. Han mener de favoriserer de såkalte selvforsvarsgruppene som kjemper mot Jalisco-kartellet i delstaten Michoacan. Mannen peker spesielt på anker Azucena Uresti og truer med å drepe henne og få henne til å «spise sine ord».

Han sier han ikke vil hindre ytringsfriheten, men at han bare vil ha en balansert dekning.

Selvforsvarsgruppene er i realiteten narkohandlere, hevder den maskerte mannen. Milenio Television og Uresti har foreløpig ikke kommentert trusselen.

Presidentens talsmann Jesús Ramírez Cuevas tvitrer at den mexicanske regjeringen vil innføre de nødvendige tiltak for å beskytte truede journalister og nyhetsmedier.

Trusler mot journalister er ikke tomprat i Mexico, der det drepes flere journalister enn i noe annet land på den vestlige halvkule, ifølge Committee to Protect Journalists.

I fjor ble over 36.500 mennesker ifølge offisiell statistikk drept i Mexico, og narkokartellene står ifølge eksperter for mye av volden.

Powered by Labrador CMS