Elin Floberghagen. Foto: Birgit Dannenberg

– Dette ser rart ut

Bergensavisen skriver at NJ tar stilling i lokaliseringsstriden i TV 2. Men BA har ikke snakket med fagforeningen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2 skal kutte 150 millioner, og dermed er debatten om hvor kanalen skal ligge, på dagsorden igjen. I dag jobber rundt 400 ansatte i Bergen, og like mange i Oslo. Bergensavisen skriver i dag at de ansatte er splittet i synet på hvor det skal kuttes først.

Avisens journalister har snakket med en anonym kilde som forteller: – Det er også flere som har reagert på at ansatte i Norsk Journalistlag har lobbet mot politikere i forbindelse med hvor hovedkontoret skal ligge. BAs kilde presenteres som TV-journalist.

– Slett

– Dette ser rart ut. Det er ingen her som har lobbet i forhold til lokaliseringen. Vi tar ikke stilling til dette spørsmålet, det er det opptil bedriften å gjøre, sier NJ-leder Elin Floberghagen.

Nestleder Thomas Spence er ikke snauere enn at han kaller artikkelen for slett journalistikk. NJ-toppene forteller at ingen fra BA har tatt kontakt med dem for å spørre om påstanden medfører riktighet.

– Vi er opptatt av å bistå alle medlemmene våre, uansett om de arbeider i Oslo eller Bergen, sier Floberghagen.

– Galt

Når Journalisten tar kontakt med fungerende ansvarlig redaktør Per Lindeberg, som har by-line på artikkelen sammen med Geir Kvile, forklarer han at her har ikke ting gått akkurat som planlagt.

– Det er rett og slett noe som har gått galt. Det skulle stått er at det er NJ-medlemmer i TV 2, sier Lindberg.

– Men det skaper jo en helt annen dimensjon i utsagnet. Hva har dere tenkt å gjøre med dette?

– Det må vi korrigere, svarer Lindberg og forteller at saken trolig også kommer på nett, noe den ikke er i skrivende stund.

 

Powered by Labrador CMS