Martin Riber Sparre dn.no (fra venstre), Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen fra 5080, Kjersti Johannessen og Birger Henriksen fra TV 2, Mari Torsdotter Hauge og Maria Henningsen fra Aftenposten og primus motor Baard Zakariassen fra TV 2. Foto: Martin Huseby Jensen.

Søker sammen over øl

Vil ha fredagspils på tvers av redaksjonene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

To og et halvt år etter at Oslo-pressen mistet sitt samlingssted Presseklubben, går klubblederne Baard Zakariassen og Martin Riber Sparre nye veier for å møte kolleger i andre redaksjoner.

Ikke helt ulikt det Svein Arne Buggeland etterlyste i Journalistens reportasje om fredagspilsen.

I kveld etablerer de den aller første fredagspilsen på tvers av redaksjonene. Journalisten ble med da de varmet opp, på en tirsdag.

Bayer

Zakariassen er klubbleder i Klubb 2 mens Riber Sparre leder redaksjonsklubben i DN.no. De to har lenge savnet et sted hvor de kan møte kolleger.

– Vi gjør dette for å bli kjent med folk. Jeg opplever det litt trist at redaksjonene kun møtes hver for seg. Før hadde man i hvert fall en felles arena å treffes, nå skjer det i full fart ute på en sak, eller eventuelt i tillitsråd. Vi ønsker å få på plass dette slik at kolleger kan møtes for å formidle glede eller få ut frustrasjon, sier Zakariassen.

Riber Sparre sier at han kanskje ikke har det store savnet etter Presseklubben. Han rakk ikke selv å bli en del av miljøet der, så for ham er det ikke nostalgi det handler om.

– Men det er viktig å få med at dette ikke bare er en plass for å drikke øl, det er også en plass hvor man kan møtes for å utveksle tanker og ideer om faget, sier han.

Bule

For snart to år siden fortalte Journalisten om Mats Lillesund som drømte om en ny pressebule. Det gikk ikke i oppfyllelse, men Stopp Pressen i VG-huset har for mange fungert som et slikt samlingspunkt siden.

De to initiativtakerne Zakariassen og Riber Sparre er ikke på leting etter lokaler så mye som de jakter på samling av folk.

Allerede denne fredagen (i kveld) er det første samling og ifølge Zakariassen skjer det på Justisen i Oslo. Og det er åpent for flere enn bare Oslo-journalistene.

– Alle som jobber i mediebedrifter og er i Oslo er veldig velkomne.

Initiativtakerne bak det hele har etter at Journalisten møtte dem opprettet en egen Facebook-gruppe. Fredag formiddag har denne gruppen mer enn 100 medlemmer.

Powered by Labrador CMS