Vanskelig TV 2-tvist

Tidligst i mai vet de ansatte om de skal sidestilles med lokal-TV.

Publisert Sist oppdatert

I fjor ble det klart at TV 2 ikke lenger ønsket å stå «alene» på arbeidsgiversiden. Etter å ha hatt en egen tarifforhandling siden starten, meldte kanalen seg inn i MBL midt på sommeren. Det likte de ansatte lite godt, for sett fra dere ståsted kan en slik ordning innebære at de mister streikeretten de har hatt under lokale forhandlinger i 18 år.

Bekymret

– Vi er mest bekymret for lønnsoppgjørene fremover. De lokale lønnsforhandlingene vil være uten streikerett. Og så er vi litt bekymret for beskyttelsen av pensjonskassen vår. Teksten som beskytter den er omstridt mellom TV 2 og NJ og så på sikt, om TV 2 kommer i en ny vanskelig situasjon økonomisk, er vi redd for at goder vil kunne fjernes fra lokalavtaler, sier klubb 2-leder Baard Zakariassen.

Sammen med NJs advokat Stein Larsen har han i to dager forhandlet med TV 2-ledelsen i Tvistenemnda hos NHO.

Klubblederen legger til at han tror på TV 2s representanter når de sier at de ønsker å videreføre dagens avtaleinnhold i en ny lokalavtale. Problemet er at dagens ledelse ikke blir sittende evig, og man ikke vet hva som kommer etter dem.

– Godene kan bli fjernet senere.

Provosert

De siste to dagene har partene meglet om TV 2 skal ha en egen avtale innenfor MBL, eller om de skal inn i den eksisterende lokal-tv-avtalen. Ikke alle ansatte er like begeistret for å samkjøres med lokal-TV i lønnsforhandlingene.

– Folk er provoserte og veldige skeptiske til at vi forsøkes presset inn på en mye dårligere avtale. Vi føler ikke det helt store faglige fellesskapet med disse små selskapene.

Klubbleder Zakariassen forteller at det var sterke argumenter fra begge sider av bordet, men at det er nær sagt umulig å si noe om utfallet etter de to dagene hos nemnda. Han sier kjennelsen vil komme innen rimelig tid og regner med at den vil foreligge før de sentrale MBL-forhandlingene.

– Dere har vært gjennom en tøff periode i TV 2. Hvordan vil du karakterisere moralen blant de ansatte nå?

– Nå er arbeidsmoralen i TV 2 veldig høy igjen. Så jeg kan ikke si det går ut over arbeidet i det daglige, men at folk er forbannet på grunn av dette, er det ikke noen tvil om.

Powered by Labrador CMS