Alf Hildrum under Nordiske Mediedager. Foto: Eirik Helland Urke
Alf Hildrum under Nordiske Mediedager. Foto: Eirik Helland Urke

Tilliten på bunn i TV 2

De ansatte mener ledelsen mangler kompetanse og troverdighet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De ansatte i TV 2 har talt: Ledelsen mangler troverdighet og nyter lav respekt blant de ansatte. Mange i staben mener lederne i landets største kommersielle TV-kanal ikke driver med rettferdig fordeling av belønning og muligheter.

Det viser en undersøkelse selskapet Great Place to Work gjennomførte for bedriften tidligere i høst.

– Mange rapporterer tilbake at det er flere sider ved arbeidsdagen i TV 2 dere ikke er fornøyd med. I undersøkelsen ser vi at mange mener at ledelsen mangler troverdighet. På dette punktet scorer vi langt under gjennomsnittet fra andre tilsvarende målinger – på et nivå som er bekymringsfullt lav, sier TV 2-sjef Alf Hildrum på bedriftens egne interne nettsider.

Tøft

Ifølge meldingen på TV 2s interne nettsider skal det være store forskjeller mellom de forskjellige avdelingene. Etter det Journalisten kjenner til skal tilliten til ledere i enkelte avdelinger være på bunn. Generelt i bedriften mener nesten to tredjedeler av de spurte at ledelsen mangler troverdighet. Under halvparten av de spurte har respekt for lederne sine.

Leder i Klubb 2, Baard Zakariassen sier til Journalisten at han ikke kjenner til hvordan utslagene av undersøkelsen er i de forskjellige avdelingene, og kan derfor ikke kommentere disse opplysningene.

Han er positiv til at TV 2 har gjennomført denne undersøkelsen, og håper at dette også vil bli gjentatt.

– Vi har vært gjennom noen tøffe år nå, og da er det riktig å finne ut av hva som er situasjonen i bedriften. Hva vi må rydde opp i. Det er ikke hyggelige resultat for ledelsen dette, og da er det positivt at ledelsen vil ta tak i problemet, sier klubblederen.

Samlet

TV 2-sjefen sier datamengden de har innhentet vil gi grunnlag for å peke ut generelle områder hvor TV 2 kan rydde opp, som forbedringer i enkelte avdelinger.

På den mer positive siden forteller de ansatte gjennom undersøkelsen at det er en sterk fellesskapsfølelse i bedriften. Mange av de spurte opplever stolthet ved å jobbe i TV 2.

– Det er viktig å minne hverandre på at vi har kommet gjennom perioden med en ny robusthet, med nye kanaler og satsinger og krefter til å skape ny vekst, nye spennende oppgaver og flere arbeidsplasser. Altså TV 2 som det vi kjenner best. Så er det mitt og ledelsens ansvar å sørge for at det skjer innenfor en ramme som ansatte opplever som positiv.

Powered by Labrador CMS