Ksenia Novikova på kontoret i Kirkenes. Foto: Erik Andreassen
Ksenia Novikova på kontoret i Kirkenes. Foto: Erik Andreassen

Ksenia Novikova forlater NRK Finnmark – går til Barentssekretariatet

Fikk ikke permisjon.

Publisert Sist oppdatert

Ksenia Novikova (29) forlater NRK Finnmark for å begynne som informasjonsmedarbeider ved Barentssekretariatet. Det skriver iFinnmark.

– Jeg vil lære mer om Barentssamarbeidet og spre kunnskap om alt det spennende som foregår her nord, sier Novikova til iFinnmark.

Hun er født i St.Petersburg, men flyttet til Årnes i Akershus da hun var rundt ti år. Etter journaliststudiene og et år i NRK på Østlandet flyttet hun til Finnmark, hvor hun har jobbet fire år i Alta og halvannet år i Kirkenes.

Robin Mortensen. Foto: Eskil Wie Furunes/NRK
Robin Mortensen. Foto: Eskil Wie Furunes/NRK

Barentssekretariatet fikk totalt 14 søkere til jobben som informasjonsmedarbeider i et toårig engasjement. Novikova søkte først permisjon i NRK, men da hun ikke fikk det, sa hun opp jobben, ifølge avisa.

– Jeg har trivdes veldig godt i NRK og i Kirkenes og Finnmark. Det skjer ting hele tiden og jeg har et veldig godt inntrykk av byen. Det er en fin atmosfære og det er mange spennende, initiativrike og morsomme personer.

NRKs distriktsredaktør i Finnmark, Robin Mortensen, synes det er synd at Novikova slutter. De er endelig fullt bemannet med tre journalister, etter at Novikova har vært alene en stund.

– Nå må vi ut og søke etter Novikovas erstatter. Jeg forstår at det ikke er mistrivsel som gjør at hun nå søker seg bort, men heller ønsket om å lære noe nytt i Barentssekretariatet, sier han til iFinnmark.