PFU behandler klagen mot barnehage.no

Mener barnehage.no burde opplyst om eierskap

Eier var part i sak.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Pressens Faglige Utvalg (PFU) mener at fagbladet barnehage.no burde ha opplyst at bladets eier, Private Barnehagers Landsforbund (PBL), var part i en konflikt som bladet dekket.

«Det er ikke presseetisk påkrevet at redaksjonene opplyser om eierskap i alle artikler som blir publisert. Men fordi PBL er direkte partshjelp i saken, mener utvalget at barnehage.no i dette tilfellet burde opplyst om at nettstedet har en eier som bistår den ene parten i konflikten», skriver PFU – og fortsetter:

«Det samme gjelder bruken av Nasjonalt kunnskapssenter for barnehager som kilde. Senteret eies av PBL, og det burde vært gjort klart.»

PFU påpeker videre at Vær varsom-plakatens (VVP) punkt 2.3 sier at mediene har en presseetisk forpliktelse til å være åpen om forhold som kan være relevante for publikums oppfatning av det journalistiske innholdet.

«Det er for å rydde av veien tvil om mediets integritet og uavhengighet, jf VVP 2.2. I dette tilfellet forsterker den ensidige vinklingen av reportasjen denne forpliktelsen», skriver PFU – og konkluderer med at barnehage.no har opptrådt kritikkverdig på punkt 2.3 i VVP.

Powered by Labrador CMS