Tre nye i Nidaros: Fra venstre Even Nævdal, Bastian Øien Alstad og Thomas Tangen.
Tre nye i Nidaros: Fra venstre Even Nævdal, Bastian Øien Alstad og Thomas Tangen.

Nidaros ansetter gravejournalist, nyhetsleder og nyhetsjournalist

Trondheims-avisen styrker staben og finner ny leder internt.

Publisert Sist oppdatert

Bastian Øien Alstad kommer til Nidaros fra Namdalsavisa og blir avisens nye gravejournalist. Han har mastergrad i journalistikk, og har de siste årene blant annet stått bak avsløringer som Rock City-sløseriet og artikkelserien om de mange varslene ved sykehjemmet i Kolvereid, som ikke ble tatt tak i, skriver Nidaros.

– Bastian er akkurat en slik type vi trenger i redaksjonen. Jeg har fulgt ham i flere år og sett hvilken utrolig kapasitet han er. Tror han vil bety et løft for avisen, sier Stig Jakobsen, sjefredaktør og administrerende direktør i Nidaros.

Thomas Tangen, som siden 2020 har jobbet i Nidaros, går inn i stillingen som nyhetsleder. Tangen har som journalist stått bak blant annet Club4-avsløringen og serien om ALS-syke Kim. Førstnevnte vant han også den Trønderske journalistprisen for i 2020.

– Thomas var et naturlig valg for oss, når vi skulle styrke nyhetsledelsen i Nidaros. Han har vist at han behersker alle disiplinene innen journalistfaget, og er derfor et mer enn kapabelt valg, sier Jakobsen.

I tillegg ansettes Even Nævdal i et vikariat som nyhetsjournalist.

– Even har vært et fyrverkeri, siden han ankom som sommervikar i redaksjonen. Han tilfører oss noe helt nytt når det gjelder underholdningsjournalistikk. Nævdal er av de nye talentene som jeg tror vil nå svært langt, sier sjefredaktør Jakobsen.

Powered by Labrador CMS