Prinsesse Diana omtalte det skrantende ekteskapet for første gang i et intervju med BBC i 1995. Metodene brukt for å skaffe intervjuet blir nå undersøkt.

BBC skal granske Diana-intervju fra 1995

Gjorde journalisten til kjendis.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

BBC sier de skal granske anklager om uetiske metoder brukt for å få i stand et kontroversielt intervju med prinsesse Diana i 1995.

I intervjuet som ble sett av over 22 millioner personer i Storbritannia, omtalte Diana sitt skrantende ekteskap med prins Charles for første gang.

Dianas bror, Charles Spencer, har anklaget journalisten Martin Bashir for å ha vist ham falske dokumenter for å overtale søsteren til å delta i intervjuet.

Bashir blir også anklaget for å ha betalt ansatte rundt Diana til å spionere på henne. Han var en lite kjent journalist på den tiden han intervjuet Diana, men har siden hatt en suksessrik karriere.

Høyesterettsdommer utnevnt

I intervjuet sa Diana blant annet at det var tre personer i ekteskapet: henne selv, prins Charles og hans elsker Camilla Parker Bowles. Hun avslørte også at hun selv hadde vært utro.

Diana døde i en bilulykke i Paris i 1997, året etter hun ble skilt fra den britiske prinsen. Prins Charles og Parker-Bowles ble senere gift.

BBC har utnevnt tidligere høyesterettsdommer John Dyson til å lede undersøkelsen.

– Dette er en viktig etterforskning som jeg skal starte på umiddelbart. Jeg skal sørge for at den blir både grundig og rettferdig, sier han.

BBC: Vil få fram sannheten

Etterforskningen skal i hovedsak fokusere på Bashir. Han har så langt ikke svart på anklagene. BBC sier han er alvorlig koronasyk.

BBC har tidligere blitt anklaget for å ha vært med på å dekke over saken da ryktene mot Bashir først dukket opp.

– BBC er fast bestemt på å få fram sannheten om disse hendelsene, og det er derfor vi har bestilt en uavhengig gransking, sier BBC-sjef Tim Davie.

Powered by Labrador CMS