Prinsesse Diana omtalte det skrantende ekteskapet for første gang i et intervju med BBC i 1995. Metodene brukt for å skaffe intervjuet blir nå undersøkt.
Prinsesse Diana omtalte det skrantende ekteskapet for første gang i et intervju med BBC i 1995. Metodene brukt for å skaffe intervjuet blir nå undersøkt.

BBC skal granske Diana-intervju fra 1995

Gjorde journalisten til kjendis.

Publisert Sist oppdatert

BBC sier de skal granske anklager om uetiske metoder brukt for å få i stand et kontroversielt intervju med prinsesse Diana i 1995.

I intervjuet som ble sett av over 22 millioner personer i Storbritannia, omtalte Diana sitt skrantende ekteskap med prins Charles for første gang.

Dianas bror, Charles Spencer, har anklaget journalisten Martin Bashir for å ha vist ham falske dokumenter for å overtale søsteren til å delta i intervjuet.

Bashir blir også anklaget for å ha betalt ansatte rundt Diana til å spionere på henne. Han var en lite kjent journalist på den tiden han intervjuet Diana, men har siden hatt en suksessrik karriere.

Høyesterettsdommer utnevnt

I intervjuet sa Diana blant annet at det var tre personer i ekteskapet: henne selv, prins Charles og hans elsker Camilla Parker Bowles. Hun avslørte også at hun selv hadde vært utro.

Diana døde i en bilulykke i Paris i 1997, året etter hun ble skilt fra den britiske prinsen. Prins Charles og Parker-Bowles ble senere gift.

BBC har utnevnt tidligere høyesterettsdommer John Dyson til å lede undersøkelsen.

– Dette er en viktig etterforskning som jeg skal starte på umiddelbart. Jeg skal sørge for at den blir både grundig og rettferdig, sier han.

BBC: Vil få fram sannheten

Etterforskningen skal i hovedsak fokusere på Bashir. Han har så langt ikke svart på anklagene. BBC sier han er alvorlig koronasyk.

BBC har tidligere blitt anklaget for å ha vært med på å dekke over saken da ryktene mot Bashir først dukket opp.

– BBC er fast bestemt på å få fram sannheten om disse hendelsene, og det er derfor vi har bestilt en uavhengig gransking, sier BBC-sjef Tim Davie.

Powered by Labrador CMS